Hocalarım merhaba , sofascore sitesindeki
1-Maç Adı
2-Maç sonucu
3-Maçların iddda oranları
4-Maçlara yapılan tahminlerin oy sayıları
1 0 2 için ayrı ayrı çekmeye çalışıyorum fakat aşağıdaki kodlarla sadece maç adını çektirebildim. Rakamlı olan değerlerin hiçbirini çekemedim.
Nerede hata yapıyorum neyi değiştirmem lazım sizce ? Çok fazla bilgim de yok malesef . Yardımcı olan olursa çok minnettar olurum.
Sheets("Veri").Range("B" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr kgbHYG")(0).innerText bu kodun haricindeki diğer kodlarla istediğim verileri getiremedim.
NOT: Vpn ile Rusyaya bağlanıp Rusyaya ait oranları getirtmek istiyorum.
NOT2: 'VERİ' Sayfasındaki A Sütununa Bilgileri almak istediğim maçın linkini yapıştırıyorum.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Sub SofaScore()
Dim i, sonsat As Integer
Dim XMLreq As New MSXML2.XMLHTTP60
Dim HTMLdoc As New MSHTML.HTMLDocument
Dim url As String
sonsat = Sheets("Veri").Range("A10000").End(xlUp).Row
For i = 2 To sonsat
On Error Resume Next
url = Sheets("Veri").Range("A" & i)
XMLreq.Open "GET", url, False
XMLreq.send
If XMLreq.Status <> 200 Then
MsgBox "Sayfaya Ulaşılamadı"
Exit Sub
End If
HTMLdoc.body.innerHTML = XMLreq.responseText
Sheets("Veri").Range("B" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr kgbHYG")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("E" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(2).innerText
Sheets("Veri").Range("F" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(3).innerText
Sheets("Veri").Range("G" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(4).innerText
Sheets("Veri").Range("H" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr fCheYW")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("I" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr hqSqbo")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("J" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr bwkDCJ")(0).innerText
Next
End Sub
1-Maç Adı
2-Maç sonucu
3-Maçların iddda oranları
4-Maçlara yapılan tahminlerin oy sayıları
1 0 2 için ayrı ayrı çekmeye çalışıyorum fakat aşağıdaki kodlarla sadece maç adını çektirebildim. Rakamlı olan değerlerin hiçbirini çekemedim.
Nerede hata yapıyorum neyi değiştirmem lazım sizce ? Çok fazla bilgim de yok malesef . Yardımcı olan olursa çok minnettar olurum.
Sheets("Veri").Range("B" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr kgbHYG")(0).innerText bu kodun haricindeki diğer kodlarla istediğim verileri getiremedim.
NOT: Vpn ile Rusyaya bağlanıp Rusyaya ait oranları getirtmek istiyorum.
NOT2: 'VERİ' Sayfasındaki A Sütununa Bilgileri almak istediğim maçın linkini yapıştırıyorum.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Sub SofaScore()
Dim i, sonsat As Integer
Dim XMLreq As New MSXML2.XMLHTTP60
Dim HTMLdoc As New MSHTML.HTMLDocument
Dim url As String
sonsat = Sheets("Veri").Range("A10000").End(xlUp).Row
For i = 2 To sonsat
On Error Resume Next
url = Sheets("Veri").Range("A" & i)
XMLreq.Open "GET", url, False
XMLreq.send
If XMLreq.Status <> 200 Then
MsgBox "Sayfaya Ulaşılamadı"
Exit Sub
End If
HTMLdoc.body.innerHTML = XMLreq.responseText
Sheets("Veri").Range("B" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr kgbHYG")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("E" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(2).innerText
Sheets("Veri").Range("F" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(3).innerText
Sheets("Veri").Range("G" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr dsMMht")(4).innerText
Sheets("Veri").Range("H" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr fCheYW")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("I" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr hqSqbo")(0).innerText
Sheets("Veri").Range("J" & i) = HTMLdoc.getElementsByClassName("sc-eDWCr bwkDCJ")(0).innerText
Next
End Sub