WhatsApp toplu borç mesajı gönderme

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2026
Merhaba, bir konunun altına yazdım ama dikkat çekmedi, konu olarak açmayınca benden daha tecrübeli arkadaşlar konu altı mesajlara göz atmıyor muhtemelen :)

Ben internetten bulduğum bir makro üzerinde oynayarak bir noktaya kadar ilerledim ekten görebilirsiniz ancak şuan sadece ilk sıradaki kişiye mesaj atıyor, ikinci ve diğer sıralara atması gereken mesajı yine ilk sıradaki kişiye atıyor. Normalde ilk mesaj gittikten sonra kaç kere tab'a basılırsa yeniden kişi arama alanına ulaşılıyor saydım ama saydığım sayıdaki TAB basımı kadar bas dediğimde yapmıyor bunun yerine ikinci sıradaki kişinin numarasını ilk sıradaki kişiye mesaj olarak atıp peşine de yine ilk kişiye ikinci kişinin vadesi geçen borç tutarı mesajını atıyor, yani hep sadece ilk sıradaki kişiye mesaj atıyor.

Muhasebe programımız dışarıya veri vermeye uygun değil o yüzden borç listesini kopyala yapıştır yolu ile elde edeceğiz, bu 40 satır da olabilir 75 satır da olabilir, sanırım bunu for 2 to 5 alanını for 2 to 76 yaparak çözebiliriz kaç satır veri geldiyse, o yüzden o problem değil ama sıradan mesaj atmaya devam etmemesi problem.

Örnek olsun diye 4 satırlık uydurma bir veri koydum dosyaya, şu anda bu noktada tıkandığım için ekli dosya üzerinde kendi rehberinizde kayıtlı 4 kişinin numarasını numara alanına yazarak sırayla herkese doğru mesajı göndermesini deneyebilir misiniz, ben nereyi kaçırdığımı anlamıyorum çünkü 3 gündür :)

Ekli dosyalar

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Kod:
Sub whatsapp_mesaj_gonder_duzeltilmis()
    Dim kime As String
    Dim metin As String
    Dim i As Integer

ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:="https://web.whatsapp.com/"
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:15")

kime = Sheets("Sayfa1").Range("G2").Text
    metin = Sheets("Sayfa1").Range("O2").Text

Call SendKeys("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}", True)
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:04")

Call SendKeys(kime, True)
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:03")
    Call SendKeys("{ENTER}", True)
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:02")

Call SendKeys(metin, True)
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:01")

For i = 3 To 5

kime = Sheets("Sayfa1").Range("G" & i).Text
        metin = Sheets("Sayfa1").Range("O" & i).Text

Call SendKeys("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}", True)

Next i

Call SendKeys("^w", True)
End Sub
Bu kod, sizin belirttiğiniz "ilk mesajı kendime göndererek çözdüm" mantığını uygulayarak, ilk mesajı (G2 ve O2 hücrelerindeki bilgilerle) bir test kişisine gönderir. Daha sonra asıl mesaj gönderme döngüsü G3 hücresinden başlar.Bu kodun, geçici çözümünüzü uygulamanıza yardımcı olacağını umuyorum.

deneyiniz

Son düzenleme:

onurbeyaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2010
25-06-2029
Merhabalar dosyanın son halini paylaşır mısınız bizlerde faydalanmak isteriz teşekkürler

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
16-05-2026
Kodunuzda SendKeys komutları ile tab tuşuna basmayı hedefliyorsunuz, ancak bu yöntem her seferinde doğru sekmeye geçiş yapmamış olabilir. Özellikle TAB tuşlarıyla kişi arama alanına geçiş yapılırken, her yeni kişi için doğru alana geçiş sağlanmıyor olabilir.

Her kişiye yönelik doğru alan seçilmeden mesaj gönderildiği için tüm mesajlar ilk kişiye gidiyor.

Kod:
Sub whatsapp_mesaj_gonder()
    Dim kime As String
    Dim metin As String
    Dim i As Integer

ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:="https://web.whatsapp.com/"
    Application.Wait Now + TimeValue("00:00:15")

For i = 2 To 5

kime = Sheets("Sayfa1").Range("G" & i).Text
        metin = Sheets("Sayfa1").Range("O" & i).Text

If i = 2 Then

Call SendKeys("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}", True)

Application.Wait Now + TimeValue("00:00:03")

Application.Wait Now + TimeValue("00:00:01")

Else

Call SendKeys("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}", True)

End If
    Next i

Call SendKeys("^w", True)
End Sub
SendKeys("{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}", True): Buradaki TAB tuşu basımlarını biraz daha uzun tutarak, WhatsApp Web'deki kişi seçme ekranına daha doğru geçiş yapmayı amaçladım. Eğer yine sorun yaşanırsa, bu sayıyı biraz daha artırmak faydalı olabilir.

Application.Wait Now + TimeValue("00:00:04"): Burada bekleme sürelerini biraz daha uzattım. WhatsApp Web'in yüklenmesi için daha fazla süre bırakılması gerekebilir.

metin: Sheets("Sayfa1").Range("O" & i).Text kullandım, çünkü Copy yerine direkt olarak metin almak daha mantıklı.

deneyiniz
Hocam selamlar, gösterdiğiniz emek için teşekkür ediyorum öncelikle, bendeki kodu bu verdiğiniz kodla değiştirdim, bu sefer de ilk mesajı yanlış kişiye atıyor yani vatsapta o anda ilk sırada kim varsa ilk mesajı ona atıyor, daha sonraki mesajları doğru atıyor 2-3-4 sıradaki kişilere mesajları doğru bi şekilde gitti ama ilk mesaj doğru kişiye gitmedi

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Tekrar denermisiniz

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
16-05-2026
Merhaba @muhasebeciyiz hocam, mesajı düzeltme yapıyorum, bu sefer 2. denediğimiz gibi tamamen yanlış yerlere tıklama yapmıyor ama 3. düzeltme ile ilk yazdığınız kod aynı işlevi yapıyor şuan, yani sizin düzelttiğiniz kod benim aşağıda belirttiğim ilk yazdığınız şekilde çalışıyor, yine 2. satırdaki mesajı whatsapp'ımdaki 1. sıradaki sohbete gönderdi, kendimi sabitlediğim için ilk mesaj bana geldi. Diğer mesajları da kodda olduğu şekilde 3 to 5 e kadar doğru gönderdi. Bu dosyayı bu şekilde ihtiyacı olan diğer arkadaşların da kullanımına sunabiliriz sanırım sadece ilk sıradaki sohbete dikkat etmeleri gerekecek

düzeltmeye konu eski mesaj;
bir önceki koda geri döndüm,kendi whatsapp'ımda ilk sıraya kendimi sabit mesaj olarak ayarladım çünkü bir önceki kod sadece ilk kişiye yanlış mesaj atıyordu, mesaj atılması gereken ilk kişiyi 2. sıraya koydum, bu sayede mesaj atılması gereken ilk kişiden son kişiye kadar sorunsuz bir şekilde mesaj atıyor, sadece ilk mesajı kendime göndererek çözdüm

Son düzenleme:

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
16-05-2026
Selamlar :)

Dosyanın ihtiyaç duyan başkaları tarafından da kullanılabilmesi için ekliyorum.

Dosyadaki tek problem 2. satırdaki mesajın her zaman whatsapp'ınızdaki 1. sıradaki sohbete atılacak olması, buna dikkat edersiniz ilk sırada kim var rezil olmayalım :) ben yukarıda söylediğim gibi ilk sıraya kendimi sabitledim. Zaten 3. satırdan itibaren diğer mesajlar diğer kişilere doğru şekilde gidiyor. Ben 3 kişilik örnek dosya koymuş oldum ama borç hatırlatması yapılacak kişi sayısı daha fazla veya daha az ise kendisi son satırdaki kişiye kadar mesaj atacaktır ister 5 ister 45 kişi listeleyin.

Ek olarak dosyadaki sütunlardaki bilgiler de yine benim muhasebe programımdan gelen veriler olduğu için sizin borcun VADE TARİHİ - İL - İLÇE veya satışı yapan birim (OFİS) gibi bilgilere ihtiyacınız olmayabilir ama dikkat edin sütun sildikçe kodun içerisinde telefon numarasının ve mesajın alınacağı hücreyi de değiştirmeniz lazım, benim örnek dosyamda "G" sütununda telefon numarası, "O" sütununda gönderilecek mesaj var dolayısı ile kodun içindeki bu bilgileri sildiğiniz sütunlara göre düzeltmeniz gerekir.

"@muhasebeciyiz" hocama teşekkür ederiz, vadeli mal satışı yapanlar için harika kullanışlı bir dosya oldu kendisinin yardımlarıyla :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

onurbeyaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2010
25-06-2029
Selamlar :)

Dosyanın ihtiyaç duyan başkaları tarafından da kullanılabilmesi için ekliyorum.

Dosyadaki tek problem 2. satırdaki mesajın her zaman whatsapp'ınızdaki 1. sıradaki sohbete atılacak olması, buna dikkat edersiniz ilk sırada kim var rezil olmayalım :) ben yukarıda söylediğim gibi ilk sıraya kendimi sabitledim. Zaten 3. satırdan itibaren diğer mesajlar diğer kişilere doğru şekilde gidiyor. Ben 20 kişilik örnek dosya koymuş oldum ama borç hatırlatması yapılacak kişi sayısı fazla ise eğer kodu düzenleyip if 2 to 22 alanını if 2 to (hangi satırda bitiyorsa) şeklinde ayarlayıp kaydederseniz o kadar kişiye mesaj atacaktır. Ek olarak dosyadaki sütunlardaki bilgiler de yine benim muhasebe programımdan gelen veriler olduğu için sizin il ilçe veya satışı yapan birim (OFİS) gibi bilgilere ihtiyacınız olmayabilir ama dikkat edin sütun sildikçe kodun içerisinde telefon numarasının ve mesajın alınacağı hücreyi de değiştirmeniz lazım, benim örnek dosyamda "G" sütununda telefon numarası, "O" sütununda gönderilecek mesaj var dolayısı ile kodun içindeki bu bilgileri sildiğiniz sütunlara göre düzeltmeniz gerekir.

"@muhasebeciyiz" hocama teşekkür ederiz, vadeli mal satışı yapanlar için harika kullanışlı bir dosya oldu kendisinin yardımlarıyla :)

Hocam çok güzel olmuş ama üstatlardan ilk mesajın doğru kişiye gitmesini sağlayacak bir formül makro varsa destek olsa çok güzel bir iş ortaya çıkmış olur diğer türlü hatalara açık olabilir:) emekleriniz için kendi adıma çok teşekkür ederim inşallah daha da geliştirilebilirsiniz.

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
16-05-2026
Hocam çok güzel olmuş ama üstatlardan ilk mesajın doğru kişiye gitmesini sağlayacak bir formül makro varsa destek olsa çok güzel bir iş ortaya çıkmış olur diğer türlü hatalara açık olabilir:) emekleriniz için kendi adıma çok teşekkür ederim inşallah daha da geliştirilebilirsiniz.
Selamlar hocam, bizlerden çok daha iyi bilen bir üstad 2. satırdaki mesajın mesaj atılacak ilk kişiye gönderilmesini sağlayabilirse hepimiz memnun oluruz tabiki :) yoksa ben bu dosyayı pazartesiden beri kullanıyorum şuan bayağı işlevsel bir dosya ve açıkçası tahsilat konusunda yardımı var mı görmek için öncesi ve sonrası tahsilat raporları alacağım 1 ay kullandıktan sonra

onurbeyaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2010
25-06-2029
Selamlar hocam, bizlerden çok daha iyi bilen bir üstad 2. satırdaki mesajın mesaj atılacak ilk kişiye gönderilmesini sağlayabilirse hepimiz memnun oluruz tabiki :) yoksa ben bu dosyayı pazartesiden beri kullanıyorum şuan bayağı işlevsel bir dosya ve açıkçası tahsilat konusunda yardımı var mı görmek için öncesi ve sonrası tahsilat raporları alacağım 1 ay kullandıktan sonra
Hocam sanırım meslektaşız benimde tahsilatları toplayıp aylık nakit akışlarımızın hedeflerimizin tutması için müşterilere her koldan saldırıyoruz:) kolaylıklar sizlere de tek korkum otomatik atmaya başlarken başkası mail atarsa ilk sıradakine farklı bir mesaj gider uğraş dur:D

35KaanG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365
Türkçe
16-05-2026
Hocam sanırım meslektaşız benimde tahsilatları toplayıp aylık nakit akışlarımızın hedeflerimizin tutması için müşterilere her koldan saldırıyoruz:) kolaylıklar sizlere de tek korkum otomatik atmaya başlarken başkası mail atarsa ilk sıradakine farklı bir mesaj gider uğraş dur:D
Muhtemelen hocam :) vadeli ürün çıkışının sonunda o tahsilatı alabilmek mesele :) tahsilat akışını hızlandıracak bir yol arıyorum ben de, insanlara "borç" kelimesi olmadan borçlarını hatırlatırsak (malum arayıp borcun vadesi geldi dediğinde ötelenmek daha kolay) belki tahsilat performansımız artar diye düşünüyorum. Dosyayı kullanmaya başladığın zaman ekranı ellememen gerekiyor tabiki, ben kullandım :)

onurbeyaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2010
25-06-2029
Muhtemelen hocam :) vadeli ürün çıkışının sonunda o tahsilatı alabilmek mesele :) tahsilat akışını hızlandıracak bir yol arıyorum ben de, insanlara "borç" kelimesi olmadan borçlarını hatırlatırsak (malum arayıp borcun vadesi geldi dediğinde ötelenmek daha kolay) belki tahsilat performansımız artar diye düşünüyorum. Dosyayı kullanmaya başladığın zaman ekranı ellememen gerekiyor tabiki, ben kullandım :)
Hocam ben onu sağolsun üstadlar sayesinde excellede yapıyorum sizlerinde sayesinde hem excelden hem whatsapptan baskılayacağım maili görmedik diyen çok oluyor çünkü:)