Windows kendi açılıp kapanırmı

Katılım
6 Ağustos 2004
Mesajlar
10
Bilgisayarı programladığım saatte kendi açılıp bir süre açık kaldıktan sonra yada bir program çalıştıktan sonra kapanması için bir program varmıdır. Teşekkürler
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Anakart destekliyorsa bios ayarlarında "wake on lan" ile eternet kartından
"wake on ring" ile modem kullanarak herhangi bir telefon araması ile pc yi açabilirsiniz. otomatik kapatmak için ise sitede örnek mevcuttur sanırım.
 
Katılım
6 Ağustos 2004
Mesajlar
10
arkadaşım ilgilendiğin ve cevap yazdığın için teşekkür ederim.
Benim sorunum Windows açık iken belirlediğim tarih ve saatte açılıp istediğim süre kadar sonra kapanması için ayarlayacağım. Sonrada bilgisayarı kapatmak ve ben bilgisayarın başında olmadan programın çalışmasıdır. Yani ayarladığım saatte bilgisayar açılıp verdiğim süre kadar açık kaldıktan sonra kapanmasıdır.
Bunu windows xp nin kendi yaparmı.
Yoksa böyle bir makro yazılırmı.
Yada bunu yapan program varmı. Varsa nereden bulurum.
İlgilenenlere teşekür ederim.
Saygılarımla,
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Windows açık iken belirlediğim tarih ve saatte açılıp

???

açık olan bir şeyi açmak?
 
Katılım
6 Ağustos 2004
Mesajlar
10
açık iken tarih belirlenecek ve kapatılacak. bilgisayar kendini açıp bir süre sonra kapanacak. Aynı Video Kaset (VHS) kayıt cihazlarının evde yokken kayıt yaptığı gibi. Evde yokken kendi kendine (önceden evden ayrılmadan tarih, saat ve program adı ile kayıt süresi ayarlandıktan sonra video cihazının kapatılması) açılıp tv programını kayıt edip kapanması gibi.
teşekkürler.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
bakın anlatamadığım konu şu

Aynı Video Kaset (VHS) kayıt cihazları gibi. Evde yokken kendi kendine (önceden evden ayrılmadan) açılıp tv programını kayıt edip kapanması gibi.
burada sizin kayıt cihazınız tamamen kapalı değildir. "stand by" konumunda bekler. kayıt cihazını tamamen kapatırsanız (power off) kayıt cihazınız bahsettiğiniz gün ve tarihte çalışmaz.

Aynı şekilde bir bilgisayarıda "tamamen kapalı" iken çalıştırmak için 2 yol vardır (benim bildiğim)

1. Eğer anakartınız destekliyorsa "wake on lan" ile bilgisayarınız kapalı olsa bile uzaktaki bir bilgisardan bilgisayarınıza "ping" atarak veya çalışmasını sağlayabilirsiniz.

2. Eğer yine ankartınız destekliyorsa "wake on ring" (modem gerektirir) seçeneğini bios tan aktif hale getirip, bir telefon ile uzaktan yine bilgisayarınızı açabilirsiniz.

daha sonra start upa koyduğunuz bir program, xls dosyasını çalıştırıp belirli zamanın gelip gelmediğini bir timer ile denetlersiniz.

bilgisayarı kapatmak ise


'deklerasyon
Private Const EWX_SHUTDOWN As Long = 1
Private Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal dwOptions As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

'kod
x = ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN, 0&)

ile mümkündür
 
Üst