word de yardım

Katılım
8 Aralık 2007
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2007
arkadaşlar herkeze şimdiden iyi günler ve çalışmalarında başarılar

benim yapmak istediğim word dosyasında oluşturduğum userform üzerinde bulunan textbox ların içindeki verileri yazı içinde yerlerine yerleştirmek istiyorum

word de yazıyı istediğim satıra yazdırabiliyorum ama cümle içinde yazdırmaya çalıştığımda olmuyor

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

nette araştırdım ama wordde vb hakkında döküman bulamadım
 
Katılım
8 Aralık 2007
Mesajlar
51
Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2007
arkadaşlar herkeze teşekkür ederim güzel bir ing arkadaş bana yardımcı oldu

en kısa zamanda bu verilerle ilgili sizlere bilgi aktaracağım
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
ekli dosyayı incele belki fikir verebilir
 
Katılım
20 Ekim 2005
Mesajlar
475
sayın udentr2002,

sizin örneğiniz tablolara göre verilmiş. bunu satır ve sütulara nasıl uyğulayacağız. bilgilendirirseniz memnun olurum.
 
Katılım
20 Ekim 2005
Mesajlar
475
bu konu benim için çok önemli. yardımcı olurmusunuz üstadlar
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
öncelikle word sayfasında textboxdan aktaracağınız yeri maus ile işaretleyin araç çubuğundan ekle>yerimi tıkalyıp gelen bölgeye türkçe karakter kullanmadan bir isim verin aktarmak istediğiniz tüm bölgeleri aynı şekilde yapıp farklı isimlerle yer imlerini belirtin
sonra formdaki ekle butonun altına ekli dosyada gönderdiğim şekilde kodları yazın.

Not: word sayfasındaki belirttiğiniz yer imlerini görebilmek için araç çubuğundan
araçlar>seçenekler>görünüm sayfasında yer işaretleri kutucuğunu işaretleyin tamam a tıkalyın böylelikle sayfada belirttiğiniz yer imlerini köşeli parantezler içinde görebilirsiniz çıktıda görünmeyecektir köşeli parantezler

inşallah dediğiniz gibi olmuştur.

saygılarımla
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
265
Excel Vers. ve Dili
xp 2003 Türkçe
Merhaba,
Formdan bir defa giriş yaptıktan sonra yer imleri siliniyor. Bu olağan bir şey midir? Yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum.
 
Katılım
5 Nisan 2006
Mesajlar
449
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Bu konu benim de dikkatimi çekti. Lütfen, daha ayrıntılı şekilde yardımcı olabilecek birisi var mı acaba...
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Rağbet gören bir konu galiba ... :mrgreen:

Formlar araç çubuğundan metin alanları ekleyip, ister bir tablonun içinde isterseniz dokümanın herhangibir yerinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.


.
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
265
Excel Vers. ve Dili
xp 2003 Türkçe
Sevgili Haluk,
Her zaman olduğu gibi imdada yetiştin. Sonsuz teşekkürler.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Haluk Hocam

ben böyle bir şeyi daha önce aşağıdaki kodlar yardımı ile yapmıştım

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
With ActiveDocument
        .Bookmarks("TEXT1").Range.Text = TextBox1.Value
        .Bookmarks("TEXT2").Range.Text = TextBox2.Value
        .Bookmarks("TEXT3").Range.Text = TextBox3.Value
        .Bookmarks("TEXT4").Range.Text = TextBox4.Value
        
End With

End Sub
bu kodları kullanıyordum hiç bir sorun ile karşılaşmamıştım ancak şimdi ben o kodları çalıştırdığımda ise belirttiğim yerimleri siliniyor bundan dolayı aynı kodları 2. defa kullanamıyorum bunu sebebi ne olabilir.

2. sorum ise aynı konuyu siz aşağıda verdiğim daha farklı kodlar ile çözmüşsünüz

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    With ActiveDocument
        .FormFields(1).Result = TextBox1
        .FormFields(2).Result = TextBox2
        .FormFields(3).Result = TextBox3
        .FormFields(4).Result = TextBox4
    End With
End Sub
burda ne yaptığınız anlatabilrmisiniz yer imlerini belirtmişsiniz ama textlerin hangi yer imlerine veriyi aktarılacağı yer imlerinin konumlarındaki sıralamaya göremi alıyor ben sizin aynı kodları denemeye çalıştığımda

Kod:
"grupta istenen bir eleman yok"
hatasını veriyor

sizin kodları nasıl yazdığınızı açıklayarak yazmanızı rica etsem öğrenebilmek maksadı ile

SAYGILARIMLA
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Alanlara isimleri ile de referans verebilirsiniz. Bunun için ekli dosyaya bakabilirsiniz.

Alanların isimlerini görmek ve/veya değiştirmek için alanın üzerinde sağ tıklayıp menüden "Özellikler" seçin, çıkan pencerede ilgili kısmı değiştirebilir/görüntüleyebilirsiniz.


.
 
Son düzenleme:

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
haluk hocam alan yerlerini ilk oluştururken nasıl yapacaz bunuda açıklarsanız inanın çok sevinirim
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,406
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Formlar araç çubuğunu ortaya çıkartın (View>>Toolbars>>Forms menüsü...), sonra belgenin üzerinde alan eklemek istediğiniz yere fare ile tıklayın. İmleç oradayken, formlar araç çubuğundan ilgili nesneyi tıklayın.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Son bir sorum olacaktı alanı belirttiğimiz yerler gri renkli oluyor bunu renksiz yapabilme imkanımız varmı hocam??

Haluk hocam gerçekten çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun inanaın aylardır uğraştığım projemi yarıda bırakmıştım sayenizde tamamlayabileceğim inşallah bundan sonra hem çok uzun kodlar yazmaktan vede yer imleri belirtmekten kurtulacağım hemde sizin ve de sayın sinbadenin açmış olduğu yolla projemi tamamlayabilecğim şöyleki daha öce sorduğum bir soruda belki karşılaşmışsınızdır. ben treeview nesnesindeki başlıklara tıklayarak o başlık altındaki verileri textboxlara alıyordum 350 den fazla trewiev nesnesinin başlığı vardı) yanlız veriler textboxa geldiğinde tablo olan bilgileri istediğim şekilde göstermiyordu ne yöntemler denemeye çalıştık ama çıkış yolu bulamamıştık. Şimdi sinbade üstadın yazdığı bir kodu görmüştüm tüb tabloları metne çeviren bu sayede textboxlara istediğim şekilde geliyor veriler sizin alan belirtme yöntemi ilede yazdfığım yerler kaybolmayacak artı yüzlerce yer imini tekrar tekrar yazmış olmayacağım. Tekrardan çok teşekkür ederim.
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Haluk Hocam tamam çıktı aldığımızda alanların olduğu yerler renkli oolmuyormuş gerek kalmadı yani görünüşte renkli gibi görünüyor ama çıktı aldığımızda ise normal çıkıyor.

Tekrar çok teşekkür ederim hocam emeğiniz için bilginiz için
 

udentr2002

Altın Üye
Katılım
5 Kasım 2006
Mesajlar
1,478
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-11-2024
Hocam aynı konuya benzer olduğu için yeni bir konu başlığı açıp sormak istemedim bir sorum daha olacaktı size;

belirlediğim yer alanlarını eşitlemem mümkünü , yani diyelimki text1 ve text2 diye alan işaretledik ve başka bir sayfada 2 alan daha belirledik bu işaretli alanlar seçili halde işaretliyken araç çubuklarından ekle>alan dediğimizde çıkan penceredeki seçeneklerde formül bölümü var burdan biz formül çubuğunu kullanarak iki alanı eşitleyebilirmiyiz. vede alana çift tıkladığımızda çıkan pencere vasıtası ilede eşitlememiz mümkünmü İnşallah sorumu anlatabilmişimdir hocam.

SAYGILARIMLA İYİ ÇALIŞMALAR
 
Üst