Word Dosya İsimlerine Topluca Eklenti Yapmak

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar,bir klasör içerisinde bulunan çok sayıda word dosyasının isimlerinin başına yıl (Örneğin 2009 )eklemek istiyorum.Yani,22550-Aydın-Nazilli-Yeniköy-Maden-Olumlu gibi olan bir dosya isminin en başına 2009 eklemek ve 2009-22550-Aydın-Nazilli-Yeniköy-Maden-Olumlu şekline getirmek istiyorum.Ama,bu şekilde yüzlerce word dosyasına aynı anda ekleme yapmak istiyorum.Mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-06-2023
Excel için aşağıdaki kodları denermisiniz.

Const isim = "2009_"
Sub Yeni_Ad_degistir()
ChDrive "D"
ChDir ("D:\2009")
Dosya = Dir("*.xls")
While Dosya <> ""
On Error GoTo hata
If InStr(1, Dosya, isim) >= 1 Then GoTo son
Name "D:\2009\" & Dosya As "D:\2009\" & isim & Dosya
son:
Dosya = Dir

Wend
hata:
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Biraz Daha Açıklama Lütfen...

Sayın Leoncio,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Ancak,izninizle biraz daha açıklama rica edeceğim.word dosyalarından oluşan örneğin A klasörüm var.Yazdığınız kodu nereye kopyalamam gerekiyor?Sonra da hangi işlemi yapmam gerekiyor?Biraz daha açıklama lütfen...Malumunuz,excel'e yeni başlayanlardayız...

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
29-06-2023
Sn. Cafer Çiftçi;

Sorunuzu Word ile ilgili sorup, Excel bölümüne yazmışsınız. Lütfen dikkat edelim. Diğer yandan size örnek dosya gönderiyorum. Kodlardaki ---"D:\TEST\-- dosya yolunu siz kendi çalışmanıza uyarlayınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Öyle Değil...

Sayın Leoncio,
Bence konuyu yanlış algılamışsınız.Çabalarımın evveliyatını bilmediğiniz için bunu normal karşılıyorum.Belki farketmişsinizdir,"word dosyalarını excel tablosuna çevirmek"adlı bir konu açmıştım.Sağolsun,arkadaşların,üstadların yardımıyla soru hemen hemen çözdüm.Bu çalışma da o çalışmanın bir parçası.Excel tablosuna çevireceğim word dosyalarının isimlerinin başına tarih ekleyebilirsem excel tablosuna çevirdiğimde filtreyi daha kolay kullanıyor olacaktım.Yani herhangi bir belgeyi ararken yıl kriteri ile arama aralığını azaltacaktım."word belge isimlerini ayrıştırma"isimli konuyu da bu amaçla açmıştım.Çok da yardım gördüm.Hem de hiç uyarı almadan...
Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ama,eğer iyice anlamadan biz excele yeni başlayanları böyle uyarırsanız hevesimizin kırılmasından korkarım.
İyi geceler...

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
29-06-2023
Sayın Leoncio,
Bence konuyu yanlış algılamışsınız.Çabalarımın evveliyatını bilmediğiniz için bunu normal karşılıyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.Ama,eğer iyice anlamadan biz excele yeni başlayanları böyle uyarırsanız hevesimizin kırılmasından korkarım.
İyi geceler...
Merhaba;
Evveliyatı bilmediğimden hatalı algılamışım, keşke evveliyat ile ilgili bir link ilave etseydiniz. Diğer yandan (hevesinizi kırmak) , Estağfurullah ne haddimize.

İyi çalışmalar.