Word Dosyasında paragrafları ototmatik numaralandırma

asdsxx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2027
Arkadaşlar aşağıdaki resimde görülen Arapça metin paragraları Arapça rakam olarak ve metinlerin sağ tarafında olacak şekilde ayarlayabilirmiyiz?
Sayı şekillendirmeda Arapça harf olarak çıkıyor ama o da metnin sağında değil sol tarafında oluyor.
Ben numaralar sağda ve Arapça olmasını istiyorum.
Teşekkürler...

256547

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Chatgpt yanıtı:
Arapça metin paragrafları Arapça rakam olarak ve metinlerin sağ tarafında olacak şekilde ayarlayabilirmiyiz? Ms Word
ChatGPT:
Evet, Microsoft Word'de Arapça metinleri Arapça rakamlarla ve sağdan sola hizalayarak düzenlemek mümkündür. Aşağıda adım adım nasıl yapacağınızı açıklayacağım:
1. Arapça Metni Sağdan Sola Hizalama
Arapça metin sağdan sola yazıldığı için, metni bu şekilde hizalamak gerekir. Bunu yapmak için:
  1. Metni Seçin:
    • Arapça metninizi seçin.
  2. Sağdan Sola Hizalama:
    • Giriş sekmesinde, Paragraf grubunda bulunan Sağdan Sola Hizala butonuna tıklayın. Bu, Arapça metni sağdan sola hizalar.
Alternatif olarak, Ctrl + Shift + Right (Ctrl + Shift + Sağ ok) kısayolunu kullanarak metni sağdan sola hizalayabilirsiniz.
2. Arapça Rakam Kullanma
Microsoft Word, yerel dil ayarlarına göre Arapça rakamlar kullanabilir. Arapça metinde rakamların Arapça biçimde görünmesi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
  1. Dil Ayarlarını Değiştirme:
    • Dosya sekmesinden Seçenekler (Options) menüsüne tıklayın.
    • Dil bölümüne gidin ve Arapçayı ekleyin (eğer zaten eklenmemişse).
  2. Arapça Rakamları Kullanma:
    • Giriş sekmesinde Dil bölümünde, Arapçayı seçtiğinizde, Word yerel dil ayarlarına göre Arapça rakamları otomatik olarak kullanmaya başlar.
  3. Arapça Rakam Formatı Ayarlamak:
    • Eğer Arapça rakamlar görünmüyorsa, Arapça Rakamlarımanuel olarak ayarlamak için:
      • Sayfa Düzeni (Page Layout) sekmesinde Yazı Tipi kısmını açın.
      • Gelişmiş sekmesinden Rakamlar bölümüne gidin.
      • Burada, Arapça rakamları seçebilirsiniz.
3. Paragrafları Ayarlamak (Arapça Metin ve Rakam)
Arapça metin paragraflarını ve Arapça rakamları daha uyumlu hale getirmek için:
  1. Metin ve Rakamları Seçin:
    • Arapça metninizi ve içindeki rakamları seçin.
  2. Yazı Tipini ve Rakamları Düzenleme:
    • Giriş sekmesinden uygun bir yazı tipi seçin (Arapça metin için genellikle Traditional Arabic veya Arial gibi yazı tipleri kullanılır).
    • Rakam Formatı olarak Arapçayı seçtiğinizde, metindeki rakamlar da Arapça rakam olarak görüntülenecektir.
4. Arapça ve Latin Harflerini Aynı Paragrafta Kullanma
Eğer bir paragraf içinde hem Arapça metin hem de Latin harfleri (örneğin İngilizce veya Türkçe) kullanıyorsanız, metnin sağdan sola hizalanması ve doğru rakamların görünmesi için:
  1. Metni Sağdan Sola Hizala: Yukarıda anlattığım gibi, sağdan sola hizalamayı yapın.
  2. Latin Harfli Rakamlar: Eğer Arapça metinde rakamları Latin rakamları olarak görmek istiyorsanız, Dil sekmesinden Latin rakamlarını seçebilirsiniz.
Özet:
  • Arapça metni sağdan sola hizalamak için Giriş sekmesindeki Sağdan Sola Hizala butonunu kullanın.
  • Arapça rakamları kullanmak için, Dil ayarlarını Arapça olarak değiştirebilir ve metni Arapça rakamlarla gösterebilirsiniz.
  • Rakamlar için özel formatlama ayarları yaparak, Arapça metinle uyumlu bir şekilde yazı tipini ve rakamları kullanabilirsiniz.

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,

Kullandığınız sürümde mevcut olup olmadığını hatırlayamadım, yukarıda ne yapmak istersiniz kısmından arama yaparsanız sağdan sola şeklinde, mevcut ise istediğiniz biçimi alacaktır.

iyi çalışmalar.

256548