word ve excel de veri alışverişi

Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
word den excel e, excel den word e veri alış verişi yapılabilirmi. eğer bu mümkünse nasıl?
ilgilenenlere çok teşekkürler
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Aşağıdaki kodla worde excelden veri aktarabilirsiniz.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kusura bakmayın bir hata oldu. Aşağıdaki kodlar excelden worde veri aktarmayı sağlıyor. Wordden excele alma işlemi üzerinde hiç çalışmadım. Ama alındığını biliyorum.
Kod:
Sub ExceldenWordeaktar()
Sheets("Sayfa1").OLEObjects("A Grubu").Verb (xlVerbPrimary)
    Set WDApp = GetObject(, "Word.Application")
    Set WDDoc = WDApp.ActiveDocument
   Sheets("Sayfa1").Range("D2:E64").Copy
    WDApp.Selection.PasteSpecial
End Sub
Kod:
Sub worde()
Range("D1: E100").Copy
Set objword = CreateObject("Word.Application")
objword.Visible = True
Set MyDoc = objword.Documents.Add(DocumentType:=wdNewBlankDocument)
objword.Selection.PasteSpecial DataType:=10
End Sub
1. kod word nesnesine aktarıyor.
2. kod word dosyasına aktarıyor.
 
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn leumruk çok teşekkürler ilginize. bir de word ü excel e aktarabilirsem. işimö halledşlmiş olacak. bu konuda da ilginizi/bilginizi bekliyorum.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub WorddenExcele()
Sheets("Sayfa1").OLEObjects("A Grubu").Verb (xlVerbPrimary)
    Set WDApp = GetObject(, "Word.Application")
    Set WDDoc = WDApp.ActiveDocument
    WDDoc.Select
    WDApp.Selection.Copy
   Sheets("Sayfa1").Range("D2").PasteSpecial
End Sub
İşlemi tersinden yapmaya çalıştım. Nispeten başarılı olabildim. Wordden kopyalama yapıyor, fakat nesne olarak alıyor, işinize yarar mı bilmem?
Fakat uzman arkadaşlar belki bu nesne kopyalama yerine veri kopyalamayı yapabilirler. Kodlar konusunda fazla bilgim olmadığı için ben başarılı olamadım.
 
Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub WorddenExcele()
Sheets("Sayfa1").OLEObjects("A Grubu").Verb (xlVerbPrimary)
    Set WDApp = GetObject(, "Word.Application")
    Set WDDoc = WDApp.ActiveDocument
    WDDoc.Select
    WDApp.Selection.Copy
   Sheets("Sayfa1").Range("D2").Select
   ActiveSheet.Paste
End Sub
Sonunda çözdüm. Word nesnesinden veri alıyor;fakat siz 1. satırı iptal edip açık olan herhangi bir word dosyasından da veriyi alabilirsiniz.
 

ozcanya

Altın Üye
Katılım
3 Haziran 2006
Mesajlar
414
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-04-2025
böyle bir çalışma olduğunu bilmiyordum çok hoş arkadaşlar yapanın eline sağlık
 
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn leumruk ilginize teşekkürler. yine bir çözüm üretmişsiniz. ama ben bunu anlamadım (macro bilgim hiç yok) ve yapamadım. ilginizi bilginizi bekliyorum.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub WorddenExcele()
Sheets("Sayfa1").OLEObjects("A Grubu").Verb (xlVerbPrimary) ‘1.satır
    Set WDApp = GetObject(, "Word.Application") 	‘2.satır
    Set WDDoc = WDApp.ActiveDocument	‘3.satır
    WDDoc.Select	‘4.satır
    WDApp.Selection.Copy	‘5.satır
   Sheets("Sayfa1").Range("D2").Select		‘6.satır	
   ActiveSheet.Paste	‘7.satır
End Sub
İşin aslı ben de çok bilgili olduğumu söyleyemem. Bu konuda daha önce uğraştığım için az çok worde aktarma konusunda tecrübem var.
1.satır: Excel içinde oluşturduğum word nesnesini açmaya yarıyor. Word sayfası açıldıktan sonra diğer işlemler gerçekleşiyor. Ama siz 1. satırı silerek hangi word dosyasından veri almak istiyorsanız, o word dosyasını açarak exceldeki makroyu çalıştırdığınızda o dosyadan veri alacaktır.
2. ve 3. satırlar word dosyası ile bağlantıyı sağlıyor.
4. satırda kopyalanacak word sayfasını seçiyoruz. 5. satırda seçtiğimiz word sayfasını kopyalıyoruz.
6. satırda kopyaladığımız word dosyasını excelde hangi hücreye kopyalamak istiyorsak o hücreyi seçiyoruz.
7. satırda ise kopyalanan word sayfasını seçtiğimiz hücreye yapıştırıyoruz.
 
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn leumruk öncelikle konuya olan ilginizden dolayı teşekkürler. fakat benim istediğim word sayfanın şekli, rengi, kenarlıkları, yazıların mesafeleri, kısacası tıpa tıp aynı olcaka şekilde word sayfasını excel e aktarmak.
bu şekilde olması benim işimi halledecektir. ilginize/ilgilenelere çok teşekkürler.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
sn leumruk öncelikle konuya olan ilginizden dolayı teşekkürler. fakat benim istediğim word sayfanın şekli, rengi, kenarlıkları, yazıların mesafeleri, kısacası tıpa tıp aynı olcaka şekilde word sayfasını excel e aktarmak.
bu şekilde olması benim işimi halledecektir. ilginize/ilgilenelere çok teşekkürler.
Syn. yucel baygul,
5. nolu msjdaki kodlar word sayfasını birebir alıyor. Yani nesne olarak alıyorsunuz. İsterseniz üzerinde düzenlemede yapabiliyorsunuz.
Saygılar...
 
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
597
Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
sn leumruk; bide yazılanlara müdaha etmek istiyorum. yani bazı kısımlara benim değerlerini girmek istiyorum. yani resim olarak excele gelmesi uygun değil. excele metin olarak geldiğindede word sayfanın şekli, rengi, kenarlıkları, yazıların mesafeleri, kısacası tıpa tıp aynı olmuyor.
yani karışık bi şey ve ben anlatmakta zorluk çekiyorum. kısacası şu olmalı wordtaki sayfa excele tıpa tıp aynı aktarılmalı ve ben aktarılan sayfaya müdahale edebilmeliyim.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. yücel baygül,
Zaten resim olarak almıyor. Word nesnesi olarak alıyor.
Nesnenin üzerine gelerek çift tıkladığınızda içerisindeki metni istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Sayfanın karışık gibi görünme sebebi bendeki wordün çift sütun olmasından kaynaklanıyor. Yollayacağım dosyada tek sütuna çevirdim.
Yalnız unutmayın, word sayfası excele geldikten sonra üzerine gelip çift tıklıyorsunuz.
 
Katılım
9 Mayıs 2012
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
leumruk bu makroyu wordde çalıştırıp excele istediğim kısmını gönderebilirmisin
 
Üst