word'deki bilgiyi excel'de eslestirme yardimi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Ingilizce
arkadaslar merhaba.
asagidaki word dosyasinda kayitli firmalarin mail adressleri var. asagidaki excel dosyasinin C sutununda da mail adresleri var. fakat bu exceldeki adresler ya yanlis ya da artik kullanilmadigindan mail atsan dahi ulasamadigin firmalardir. yani excel dosyasi, word dosyasinin bir alt kumesi :)
benim istedigim word dosyasindaki bu mailleri, excel dosyasinin B sutununa atalim. ama bu B sutunundaki mail adresleri C sutunundaki ayni olan mail adresleri ile karsi karsiya gelsin. Yani ayni iki adres ayni satirda olsun, eslessinler. boylece bozuk olmayan mail adreslerini elde edecegim.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
arkadaslar merhaba.
asagidaki word dosyasinda kayitli firmalarin mail adressleri var. asagidaki excel dosyasinin C sutununda da mail adresleri var. fakat bu exceldeki adresler ya yanlis ya da artik kullanilmadigindan mail atsan dahi ulasamadigin firmalardir. yani excel dosyasi, word dosyasinin bir alt kumesi :)
benim istedigim word dosyasindaki bu mailleri, excel dosyasinin B sutununa atalim. ama bu B sutunundaki mail adresleri C sutunundaki ayni olan mail adresleri ile karsi karsiya gelsin. Yani ayni iki adres ayni satirda olsun, eslessinler. boylece bozuk olmayan mail adreslerini elde edecegim.

1.Word dosyanızı açın ve metin belgesi olarak farklı kayıt yapın
2.makroyu çalıştırdığınızda Metin belgesi olarak kayıt yaptığınız dosyayı seçiniz.
3. burada yanlızca mail adreslerini A sutununa aldık

ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Ingilizce
sn halit3 ve sayin muygun yardimlariniz icin tesekkur ederim. peki bu excel dosyasini su sekilde yapabilir miyiz?

aslinda benim gorevim bu firmalara mail atmak. butun mailleri kopyalayip gonderde gizliye koyup firmalara gonderiyorum. ve bunu her hafta yapiyorum. fakat bu mail adreslerinden bir kismi yanlis oldugu icin gonderdigim 600 mailden 200 tanesi iletilemedi diye bana geri donuyor. ben bu yanlis olan mail adreslerini listemden cikartmak istiyorum.

asagidaki ekte bulunan excel dosyasinin 1.sayfasindaki c sutununda yanlis veya bozuk olan mail adresleri var. 2.sayfasinda ise yanlis olanlarla birlikte dogru olan mailler de var. 2.sayfadakki mailleri 1.sayfaya b sutununa kopyalayalim. ama bu kopyalama oyle olsun ki, 1.sayfadaki bir mail adresi ile ayni olan 2.sayfadaki bir mail adresi ayni satirda yer alsin, yani yan yana gelsin. bunun sonucunda ben bilecegim ki b sutunu daha genel oldugu icin sonucta 300 civarinda fazla mail adresi cikacak ve bunlar da c sutunu ile eslesmeyenler yani dogru olan mail adresleri olacak.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekli dosyada
1-1.sayfada ve 2. sayfada aynı olanlar sarı renkli olarak,
2-2. sayfada ve 1. sayfada aynı olanlar yeşilrenkli olarak,
3-3. sayfada 2. sayfada ve 1. sayfada aynı olmayanların listeleri çıkartılmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007, Ingilizce
sayin halit3 harika olmus. ellerinize saglik, cok tesekkur ederim.