Wordden excele belirli verileri alma

Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
A
Worde yazdığım resmi yazıların konu:......... Kısımlarını excell tablosunda örnekde anlattığım şekilde görme imkanım varmı acaba?
 

Ekli dosyalar

Katılım
19 Haziran 2007
Mesajlar
418
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Üst bilgi alt bilgi olayı değil mi?
Excelde de Alt bilgi üst bilgi olayı var tabi...
 
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
A
Üst bilgi alt bilgi olayı değil arkadaşım, onu zaten kullanıyorum. mesala worde 50 sayfa yazı yazdım bu yazıların konularını excele aktarmak istiyorum...
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Worde yazdığım resmi yazıların konu:......... Kısımlarını excell tablosunda örnekde anlattığım şekilde görme imkanım varmı acaba?
.

1. Konu: Ahmet vs... yazan yerleri Heading yapın.

2. Word Dosyasının en başına bir sayfa ekleyin.

3. References / Table of Contents'ten (Başvurular / İçindekiler) bu sayfada içindekileri oluşturun.

4. Bunu Kopyalayarak istediğiniz şekilde Excel dosyanıza yapıştırın.

5 Gerekli düzenlemeleri isteğinize göre yapın.


.
 
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
A
yurttaş üstat ben bu dediklerinizi yapacak bilgiye sahip deyilim. müsayit bir zamanda bu dediklerinizi abc örneğine uyarlayabilirmisiniz?
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Makro ile bir çözüm ürettim. Ekteki klasörü rardan çıkarın. Excel dosyasını açıp butona basın.
Kod:
Sub veri_al()
Set wd = CreateObject("word.Application")
wd.Visible = True
wrd = ThisWorkbook.Path & "\ABC.doc"
wd.Application.documents.Open wrd
Range("b2:c1000").ClearContents
Sat = 1
For x = 1 To wd.activedocument.ComputeStatistics(2)
wd.Selection.GoTo What:=1, Which:=2, Name:=x
For y = 1 To 5
Set prg = wd.Selection.Bookmarks("\page").Range.Paragraphs(y).Range
If Trim(prg.Words(1)) = "Konu" Then
Sat = Sat + 1
Cells(Sat, "b") = x
klm = Val(Len(prg.Words(1)) + Len(prg.Words(2)))
Cells(Sat, "c") = Right(prg, Len(prg) - klm)
Exit For
End If
Next
Next
wd.activedocument.Close False
wd.Application.Quit
End Sub
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
yurttaş üstat ben bu dediklerinizi yapacak bilgiye sahip deyilim. müsayit bir zamanda bu dediklerinizi abc örneğine uyarlayabilirmisiniz?
.

Dosyalarınız yukarıda anlattığım şekilde yapılmış hali ekte.

.
 

Ekli dosyalar

Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
43
Excel Vers. ve Dili
A
.

Dosyalarınız yukarıda anlattığım şekilde yapılmış hali ekte.

.
Eline koluna sağlık üstat tam istediğim gibi olmuş, ama konu kısmı uzun olduğu zaman sadece ilk cümleyi aktarıyor. mesela konu: ahmet tiryaki iken sadece ahmet i aktarıyor.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
6 numaralı mesajımdaki kod ve ek güncellenmiştir. Yeniden deneyiniz.
 
Katılım
9 Mayıs 2012
Mesajlar
125
Excel Vers. ve Dili
2013
Pekiyi

peki evraklar o kadar düzenli değilse, yani ilk konunun altına gelip enter e bastığımızda aşağısı kaydığı için getiremiyor, onun bir çözümü yokmu?


Birde farklı isimlerde bir sürü Word olursa hepsinin içinden konuları listeleyebilirmi?
 
Katılım
1 Mart 2007
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İyigünler;

Kod:
Set prg = wd.Selection.Bookmarks("\page").Range.Paragraphs(y).Range
satırının word belgesindeki yer imlerine göre uyarlanışı nasıl olur ?

Hayırlı çalışmalar...
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Sorunuz pek açık değil. Yukarıdaki ifade y değerinin verdiği paragrafı alır. Bunun yer imi olarak karşılığı:
Kod:
ActiveDocument.Bookmarks(y).Range
Daha kesin bir cevap için daha kesin ifadeler kullanmalısınız.
 
Katılım
1 Mart 2007
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba,
Sorunuz pek açık değil. Yukarıdaki ifade y değerinin verdiği paragrafı alır. Bunun yer imi olarak karşılığı:
Kod:
ActiveDocument.Bookmarks(y).Range
Daha kesin bir cevap için daha kesin ifadeler kullanmalısınız.
İyigünler üstadım;

İlgi ve alakanız için öncelikle teşekkür ederim. Aşağıdaki gibi bir uygulamam var ve sağlıklı olarak çalışıyor.


Kod:
    .
    .
    .
    yol = ThisWorkbook.Path
    Set wd = CreateObject("word.Application")
    wd.Visible = True
    wd.Application.Documents.Open yol & "\" & "DENEME.DOC"
    wd.Selection.Goto What:=-1, Name:="ad"
    wd.Selection = UserForm2.TextBox1.Text
    wd.Selection.Goto What:=-1, Name:="soyad"
    wd.Selection = UserForm2.TextBox3.Text
    wd.Selection.Goto What:=-1, Name:="dtarih"
    wd.Selection = UserForm2.TextBox4.Text
    Set wddoc = wd.activedocument
    wddoc.SaveAs yol & "\" & Format(Now, "dd_mm_yyyy_hh_mm_ss") & ".doc"
    wd.Application.Quit
    .
    .
    .


Yukarıdaki yapmış olduğum iş Deneme.doc adlı word dosyasının içinde daha önceden tanımlanmış olan yer imlerinin bulunduğu yerlere (ad, soyad, dtarih) userrformdaki textboxlarda bulunan bilgileri aktarmaktır.

Şimdi burada sormak istediğim soru bu işlemin tersi yapılabilinir mi? Ben biraz uğraştım. En son olarak;

Kod:
    .
    .
    .
    wd.Selection.Goto What:=-1, Name:="ad"
    MsgBox wd.Selection.Text
    .
    .
    .

yazarak kodları derlediğim zaman karşıma mesaj olarak "ad" isimli yer iminin ilk harfini veriyor. Yani diyelimki daha önceden kayıt edilmiş olan Word dosyasındaki "ad" isimli yer iminde "Nihat" diye yazıyorsa bunun ilk harfi olan "N" harfini alabiliyorum. Bu yer imindeki "Nihat" ifadesinin komplesini nasıl excele çekebilirim. Umarım anlatabilmişimdir.

Hayırlı çalışmalar...
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,471
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Git tanımını kullanmadan aşağıdaki gibi ismi yazılı yer iminde bulunan metni görebilirsiniz. Daha kesin sonuç için örnek dosya ekleyiniz.

Kod:
MsgBox wd.ActiveDocument.Bookmarks("ad").Range
 
Üst