Word'den Excel'e metin aktarma?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003- Türkçe
Merhaba,
Uzun zamandır sitenizi referans olarak kullanıyorum. Excel'de malesef çok fazla iyi değilim. Eğer sorunuma ilaç olabilirseniz çok sevineceğim.

Ekli klasörde iki dosya var. Word'deki verileri, yine Excel'in bir sayfasına sığacak şekilde kopyalamak istiyorum. Excel'deki Ekle/Nesne fonksiyonu güzel ama sanki tarayıcıda taranmış bir resim gibi, hücrelere müdahalede bulunmama izin vermiyor. Ben metinleri aktardıktan sonra birinci sekmeye veri girişi ekleyerek diğer sekmelerdeki verilere köprü ve formül ekleyeceğim. Tek tek Word satırından alıp Excel hücre satırına kopyalamak saatler sürdüğü halde bitiremedim. Elbet bir kolay yolu vardır.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Tek tek kopyalamanıza gerek yok. neden köprü yapmak istediğinizi de anlamış değilim?. ctrl a ile koyalamak istediğiniz sayfanın tamamını seçin. ctrl c ile kopyalayıp, ctrl v ile excel sayfasına yapıştırın. sonra satırların tamamını seçin farenin sağ butonuna basın uygun aralıkta satırları daraltın. aynı İşlemi sütunlar için de yapın. örneğin a sütunun genişliği 255 gözüküyor 100 yapın. eğer yok ben bu formatı beğenmedim diyorsanız pdf formatında kaydedin. pdf-xchange pdf viewer i indirin. ( gezginler de ya da inndir.de demo sürümünü bulabilirsiniz. işinizi görür). sonra pdf formatını kafanıza göre istediğiniz şekilde ayarlarsınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003- Türkçe
Siz sanırım benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız. Ben excel'in 2 nolu sekmesine word içeriğini ekledikten sonra birinci sekmeyi veri girişi yaparak, metinin belirli hücrelerine formül girişi yapacağım. Pdf falan ne alaka, asıl ben anlayamadım?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
word deki 5 sayfa formatini tamamen excel de yeniden olusturup daha sonra istedigniz gibi listeleme (baska bi sayfada) vb yapabilirsiniz. yani word de olmasi sartmi bu formatin.

birlestir formulu ile girilen veriler metinin icine sokulabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003- Türkçe
Ben de zaten Word'deki bu metinleri, Excel'de nasıl aynı formatta oluşturabileceğimi soruyorum. Sanırım ben iyi anlatamadım, geniş bir zamanda basit bir örnekle açıklamaya çalışacağım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
birebir kopyalayarak ayni formati yapman mumkun degil.
tek tek o formati excele yerlestirmen gerekir.
formulleride genelde birlestir veya & komutu ile yapilabilir.

ekdeki dosyada denem amacli bi kac formul yaptim fakat formati tam oturtmadigim icin yarim kaldi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003- Türkçe
Zamanını ayırdığın için teşekkür ederim. Eklediğin dosyalardaki ......'lı yerlere tıkladığınızda hücre seçimleri olmuyor. Haliyle buralara diğer sekmelerden formül giremiyorsunuz.
Teftiş nedeniyle Şubeden geç çıkıyorum. Yarın akşam ne demek istediğimi küçük bir örnekle göstereceğim. Eminim o zaman ilerleme kaydedebileceğiz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
zaten noktali yerler olmayacak.
formul paragraftaki gerekli yerlere data sayfasindaki verileri getirecek.
ben data sayfasi ve paragrafi tam olarak bitirmedim. ornek olarak ilk bir kac veri yazdim.

bu tarz metinli excel sayfalarinda en buyuk sorun 255 karakterden fazla almamasi. bu yuzden paragrafi bolerek sorunu asiyoruz.
format degisebilir fakat bu excel kullanimindan dolayi gelen kolayliklardan( otomasyon vb.) daha onemsiz oldugu icin bu sekilde yapiyoruz.

ama tabi herzaman format bozulmaz.( hatta vba ile hic bi sorun olmamasi lazim.)