Word'den Veri alma

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Arkadaşlar,

Burada her soruya bir cevap var. Yani çok hazır cevapsınız :hihoho:

Benim bir konuda fikrinizi ve yardımınızı almam gerekiyor. Her seferinde özel bir programdan aldığım bir word rtf uzantılı dosya var. Çıkan dosya yapılan işe göre 5 sayfa ile 15 sayfa arasında değişiyor. Müşterilerim ise bu dosyayı excel ortamında istiyor. Her seferinde bu dosyayı excel taşımak eziyet verici. Hata yapma ihtimalide var. Böyle birşey yapabilirmiyiz. (etik olarak dosya gönderemiyorum :| )

Şimdiden teşekkürler...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn Haluk'u sitede yakalamaya çalışın ;)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
-Veri
-Dış veri al

Veriler geldiğinde,

-Veri
-Metni sütunlara dönüştür

işinizi görebilir.

Selamlar,

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Olabilir fakat bu dosyamın içinde tablolar var. Bu şekilde çağırınca anlamsız bir sürü karakter oluşuyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
Excel'in içine girerek Aç komutunu kullanın.Açılan iletişim penceresinde dosya tipini seçin.Sonra istediğiniz dosyayı Excel'e bozulma olmadan taşıyabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
bir çok şeyi denedim fakat çıkan dosyanın rtf olması ve içinde bir sürü tablo olması bu işin yapıla bilmesini zorlaştırıyor. ne şekilde denersem deneyeyim her seferinde dosya bozuluyor. rtf olmasının bir avantajı txt dosyasına bozulmadan çevirebilmek, ama tablo olması dağılmasına neden oluyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkçe
Öyleyse txt dosyası olarak kaydedip,yine az önce dediğim gibi Excel'in içinden çağırmayı denediniz mi?

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
rtf dosyasının bir örneğini eklerseniz, bakalım...

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
ekte bir örneğini göndeiyorum. içindeki bilgiler güvenlik açısında (xxx) ile değiştirilmişitir. Ekteki dosya her seferinde değişebilecek niteliktedir. Bu sadece yapılmış bir işe ait örnektir.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Tümünü seçip, kopyala-yapıştır ile Excel'e aktarılıyor.... bu işinize yaramıyor mu?

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
"THE MELTEM" Kopyala yapıştır yöntemi ile yapıldığında sayfa ayarları ve şekiller tamamen değişiyor. Bu işlemden sonra bir sürüde düzenleme için uğraşıyorum Bu işlemi ben sadece 4 sayfadan sonrasını kopyalayıp sütun haline getirdikden sonra excel de oluşturduğum bir şablona zaten formüller yardımı ile yapabiliyorum. Fakat bu işlemde zahmetli.

"haluk" yukarıda açıkladığım sebeblerden dolayı kopyala yapıştır işime yaramıyor.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Excel de sayfa ayarları ve biçimlendirimiş hazır bir şablonunuz varsa, bir şekilde datalarınızı o şablona aktaracak bir yöntem düşünebiliriz belki....

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
excel de bu şekilde düzenlenmiş bir sayfan var.
dediğim gibi bunu ben tablo tablo taşıyorum.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Benim dediğim de o zaten..... Excel deki hazır şablona Word'den verileri VBA (makro) ile okuyarak kaydetme işi....

Neyse, benim fazla vaktim yok. Diğer arkadaşlar ilgilenirler herhalde.