x ve y tedarikçisinin fiyatlarını koşula göre çekmek

Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba;

Aranıza henüz katıldım, oldukça faydalı bir forum olduğunu düşündüğüm için buradayım, vesilenizle excel de yeni yeni raporlamalar yapabileceğimi düşünüyorum. Şimdiden destek olan herkese teşekkür ederim.

Çalışma sayfamda "Stok" isimli ve "Rapor" isimli 2 kitapçığım var.
Stok kısmında ürünlerin isimleri, stok miktarları, malzemeyi alım yaptığım tedarikçilerin isimleri ve alım yaptığım birim fiyatlar var. Lakin her ürün için 2 tedarikçim ve buna bağlı her ürünün 2 fiyatı var.

Rapor sayfamda belirlediğim bir sütuna, tedarikçi adını ve malzeme adını yazdığımda, formülle stok kısmını arattırarak, ilgili ürünün tedarikçi bazında fiyat bilgisini stok sayfamdan, rapor sayfama çekmek istiyorum.

Örneğin;
Stok sekmesinde A3 den başlayan ve A600 e kadar devam eden malzeme isimleri mevcut.
B3 de fiyat, C3 de tedarikçi adı,
D3 de 2. fiyat ve E3 de 2. tedarikçi adı var.

Stok A3 deki malzemeyi, Rapor A3 sekmesine yapıştırıp, Rapor E3 sekmesine Stok daki 1. veya 2. tedarikçi adını yazınca, yazdığım tedarikçinin malzeme fiyatının Rapor D3 de görünmesin istiyorum.

Çoketopla komutunu sayılar için uyguladım ve sonuç aldım. Lakin yapmak istediğim tabloda amacım herhangi birkaç alandaki veriyi toplayıp, sayı bazında sonuç elde etmek değil.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Foruma hoş geldiniz. Bu kadar uzun anlatım yerine örnek bir dosya yüklemiş olsaydınız cevaplamak daha kolay ve doğru olabilirdi.Anlatımınızdan anladığım kadar hazırladığım örnek dosya ektedir.İsteğiniz böyle bir çalışma olabilir diye düşündüm.Kolay gelsin.
http://www.dosya.tc/server12/m3eooe/tedarikcifiyat.rar.html