Merhaba bir ticari programdan aldığım verileri xml olarak kaydediyorum. Sonra excel de açıp verileri değiştirdikten sonra veri ver komutu ile başka bir dosyaya atıyorum. Ama excel den kaydettiğim dosyayı ticari programdan okutamıyorum. Çünkü başlık bilgileri farklı oluyor. Örnek verecek olursak:
ticari programdan xml olarak kaydettikten sonra notepad dan açınca aşağıdaki gibi oluyor.
Excel de düzenleme yapıp kaydettikten sonraki başlığın hali ise aşağıdaki gibidir.
Bu her iki dosyayı açıp gerekli copy paste işleminden sonra alabiliyorum. Ama mantığını sizlere sormak istedim.
Acaba programın ve excel in kullandığı çevirmenin bir versiyonu mu var. Varsa nasıl öğrenebilirim ya da o programa uygun şekilde excel de şemayı düzeltebilir miyim? Düzeltebilirsem nasıl düzeltebilirim? xml konusunda acemi olduğum için excel de düzeltme yapılıp yapılamayacağını bilemediğimden sizlere sorma gereği duydum.
İyi çalışmalar.
ticari programdan xml olarak kaydettikten sonra notepad dan açınca aşağıdaki gibi oluyor.
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-9"?>
<ITEM_SALES_PRICE>
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<ITEM_SALES_PRICE xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
Acaba programın ve excel in kullandığı çevirmenin bir versiyonu mu var. Varsa nasıl öğrenebilirim ya da o programa uygun şekilde excel de şemayı düzeltebilir miyim? Düzeltebilirsem nasıl düzeltebilirim? xml konusunda acemi olduğum için excel de düzeltme yapılıp yapılamayacağını bilemediğimden sizlere sorma gereği duydum.
İyi çalışmalar.