Yan Sayfadan İki Kıstaslı Veri Çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
Örnek dosyada, "A & N" sayfasında, "Kasa" sayfasından veri çekmekteyim. [ B7 ] ve sonrasındaki satırlarda yazılı olan formül, [ D2 ] hücresine girdiğim metnin geçtiği tüm satırları "Kasa" sayfasından çekmekte. Ancak örnekte de göreceğiniz gibi, örneğin Ali isimli çalışanın hem "Avans" hem de "Haftalık"ları bir arada listelenmekte.

[ B6 ] hücresine yazdığım formül ile "Avans"ları ayrı, "Haftalık"ları ayrı çekmek istedim ve ikinci kıstas için [ E2 ] hücresini kullandım. Alt hücrelerdeki düzgün çalışan formülleri revize ederek, yan sayfadan iki kıstaslı veri çekmek istedim ama yazdığım formül çalışmadı.

Bu formülü ne şekilde revize etmeliyim ki, [ D2 ] ve [ E2 ] hücrelerine girmiş olduğum iki ayrı metnin geçmiş olduğu satırları yan sayfadan çekebileyim?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 / Türkçe
İlginize teşekkür ediyorum. Meramımı anlatabilmek için asıl kullanmakta olduğum dosyamı çok çok minimize ederek bu örnek dosyayı oluşturdum. Orjinal dosyamda yüzlerce satır ve yüzlerce farklı metin var. Bu tarz bir çözüm benim için çok pratik olmayacak.

Formülle çözüm konusunda yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım...

md3m1ray

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-10-2025
b6 ya bunu yazarak
=FİLTRE(Tablo2;(SOLDAN(Tablo2[A ç ı k l a m a];UZUNLUK(d2))=d2)*(SOLDAN(Tablo2[Not];UZUNLUK(E2))=E2);"")
örnekteki gibi
d2 ve e2 ye yazılan değerlere göre tablonuzu getirir tek tek hepsine indis yapmanız gerekmez kelimenin birazını yazarak arama yapabilirsiniz boş bırakırsanız tüm bilgiler görünür bu formülle.. tam dosyanızı bilmediğimden örneğinize göre en uygun bu gibi