Yan Sekme adını bulan formül

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
merhaba arkadaşlar,
şöyle bir ihtiyacım var yanıtlar için şimdiden teşekkürler..

bir formülde kullanmak için bulunduğumuz sekmenin yanındaki sekmenin bir hücresinden değer almak istiyoruz, ancak sekme değiştirdikçe yandaki sekme de otomatik olarak değiştiğinden formül ilk sekmeye müacaat ediyor, yani formül önce yan sekmenin adını bulmalı sonra onun örneğin N5 hücresinde ki değeri getirmeli, burada hücre sabit sekme adı değişken oluyor..

Forumun bir yerinde şöyle bir formül görmüştüm biraz üzerinde çalıştım ama işin içinden çıkamadım bu formül içinde bulunduğumuz sekmenin adını yazdırabiliyor, ben ise hemen yandaki sekmenin sabit bir hücresinde ki değeri almak istiyorum;

PARÇAAL(HÜCRE("DOSYAADI";F1);BUL("]";HÜCRE("DOSYAADI";F1))+1;255)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bu işlem için kullanıcı tanımlı fonksiyon kullanmanız daha uygun olur.

Kod:
Function SAYFA_ADI(Indeks As Integer)
    SAYFA_ADI = Sheets(ActiveSheet.Index + Indeks).Name
End Function
Hücrede aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=SAYFA_ADI(1)
Bu şekilde size formülü uyguladığınız sayfanın sağındaki (bir sonraki) sayfanın adını verir. 1 değerini değiştirerek istediğiniz sayfanın adını alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
İlginiz için teşekkürler üstadım,

Verdiğiniz kod yandaki sekme adını tespit etmekte başarılı oldu ancak ben hala isteğime ulaşabilmiş değilim. Başlangıçta, değişken olan yan sekmenin adını tespit etmekle olayı çözeceğimi düşünerek sanırım yanlış bir mantık yoluna girmişim, dolayısıyla da size konuyu doğru bir şekilde aktaramadım..
Asıl amacım, yazacağım formül ile bulunduğum sekmeye değişken olan yan sekmede ki örneğin N5 hücresinin değerini almak (bu N5 hücresi hiç değişmeyecek, yani sekmeler değişiyor hücre hep aynı, her yan sekmenin N5 hücresi..)
Sanırım konuyu biraz daha açıklayabildim, saygılar sunar ilginizi beklerim...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
İlginiz için teşekkürler üstadım,

Verdiğiniz kod yandaki sekme adını tespit etmekte başarılı oldu ancak ben hala isteğime ulaşabilmiş değilim. Başlangıçta, değişken olan yan sekmenin adını tespit etmekle olayı çözeceğimi düşünerek sanırım yanlış bir mantık yoluna girmişim, dolayısıyla da size konuyu doğru bir şekilde aktaramadım..
Asıl amacım, yazacağım formül ile bulunduğum sekmeye değişken olan yan sekmede ki örneğin N5 hücresinin değerini almak (bu N5 hücresi hiç değişmeyecek, yani sekmeler değişiyor hücre hep aynı, her yan sekmenin N5 hücresi..)
Sanırım konuyu biraz daha açıklayabildim, saygılar sunar ilginizi beklerim...
Merhaba
Korhan Bey'in Kft'sini uygulayamadınız sanıyorum.
Bu şekilde deneyiniz.
Kod:
=DOLAYLI(SAYFA_ADI(1)&"!A1")

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Konu ile ilgilenen ve zaman ayırıp yanıt veren her üç üstadıma sevgi ve saygılar sunarım...