yanıp sönen sayfa veya havai fişek görüntüsü

arkadaşlar kolay gelsin .. bir excell formüllü hücresindeki değer sıfırdan büyük olursa o excel sayfasınında uyarı amaçlı " yanıp sönen sayfa veya havai fişek görüntüsü vb. gibi animasyon hareketlrinin oluşması için ne yapılabilir ... teşekkürler

hücre a10' da 50 rakamından
hücre a11' deki 49 rakamını çırdıktan sonra
hücre a12' de 1 rakamı kaldığında animasyonla uyarması lazım 50-50=0 kaldığında herhangi bir animasyon olmayacak..

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Aşağıdaki kodları çalıştığınız sayfanın kod penceresine ekleyip deneyiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("a12").Value <> 0 Then
10 
DoEvents
Range("a12").Interior.ColorIndex = 3
Range("a12").Interior.ColorIndex = 5
Range("a12").Interior.ColorIndex = 6
GoTo 10
End If
End Sub
Konu başlığınızı sorunuzun özetini yansıtacak şekilde düzenlenmesi gerekir ki, daha anlaşılır olsun. ;)

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Bir önceki mesajınızın başlığı uygun olmadığından taşıdım. Ama siz yine aynı başlıkla sorunuzu sordunuz. Sebebini açıklar mısınız ?

üstad farkındayım yanlış başlığa yazdığım için doğru başlığa tekrar yazmıştım tşklr iyi çalışmalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Başlığı düzeltiyorum. Ama bir dahaki sefere daha dikkatli olun.

üstad farkındayım yanlış başlığa yazdığım için doğru başlığa tekrar yazmıştım zaten sorunu da tam çözemedim sadece bir hücrede yanıp sönen yazı değil tüm sayfada yanıp sönen bir uyarı olursa çok daha iyi olur tşklr iyi çalışmalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
üstad farkındayım yanlış başlığa yazdığım için doğru başlığa tekrar yazmıştım zaten sorunu da tam çözemedim sadece bir hücrede yanıp sönen yazı değil tüm sayfada yanıp sönen bir uyarı olursa çok daha iyi olur tşklr iyi çalışmalar
merhaba
uygun olmayan başlıkla soru sormanın yanlış olduğunu farketmiş olduğunuzu sanmıyorum. syn hamitcan bey uyarmasa yine farkında olmayacaktınız.
son mesajlarınızda hep aynı şekilde başlık kullanmışsınız. uygun olmayan başlıklı sorunuz kaldırıldığında acaba neden kaldırıldı diye kendinize sormamışsınız ki.

sorunuzun uygun cevabı makro kullanmak değil, koşullu biçimlendirme yapmaktır. makro ile bu efekti elde etseniz bile dosya kullanışlı olmaz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Aşağıdaki kodları çalıştığınız sayfanın kod penceresine ekleyip deneyiniz.

Kod:
10 
DoEvents
GoTo 10
End If
End Sub
Konu başlığınızı sorunuzun özetini yansıtacak şekilde düzenlenmesi gerekir ki, daha anlaşılır olsun. ;)

bu bir felaket :):) bir defa yanlış değer girince sayfa sürekli yenileniyor ve sayfaya devam edemiyorsunuz zaten . bu formülü koyarsak zaten hata yapmaz hiçkimse :):)

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
10
DoEvents
GoTo 10
End If
End Sub
Yukarıdaki kod çalıştığında o kadar hızlı çalışıyor ki, hücredeki bilgi okumakta zorlanıyorum. Benim birçok sayfam ver ve birtanesinin c11 hücresindeki rakamın yanıp sönmesini istiyorum. Ama sadece o sayfaya gittiğinde aktif olacak bu mümkün mü acaba?