Yanlış Hücreleri Düzeltme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Selamlar,

Tek bir sütuna Ali ve Mehmet isimlerini yazarak girmek istiyorum. Fakat girerken mehmet, Al, Mehm, aLİ gibi küçük büyük harf, eksik/fazla yazma gibi yanlışlar yaparsam, sistemin bu hücrelere yazdıklarımı algılayıp Ali ve Mehmet olarak aynı hücre içinde değiştirmesini istiyorum. Böyle bişey mümkün müdür acaba? :)

Şimdiden teşekkürler.

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

Sisteme daha önceden yanlış yazılma olasılığı olan kelimeleri ve doğrularını tanımlarsanız.
Veri giriş aşamasında bu veritabanına göre düzeltmeleri yapabilir.

. . .

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ben benzer bir durumda şöyle yapıyorum. VEri girilecek alanların üstündeki hücrelere o verilerin doğrusunu yazıyorum ve o satırları gizliyorum. Daha sonra alttaki boş hücrelere veri girilirken otomatik tamamlama devreye giriyor ve "A" yazıldığında "Ali" olarak, "M" yazıldığında da "Mehmet" olarak otomatik tamamlanıyor. bu yöntemin çalışması için gizlediğim satırlarla veri girilen satırlarda boşluk olmaması ve kullanıcının otomatik tamamlamayı görünce entere basması/hücreden çıkması gerekiyor.

Bir de eğer girilecek veriler sabitse sayfa olayına bağlı makro yazılarak hücreye a girildiğinde Ali'ye, m girildiğinde Mehmet'e dönüştürülmesi sağlanabilir.

Bir de en temel özellik VEri doğrulamadır. Bu özellikle hücreye istenilen dışında veri girilmesi önlenebilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
İlginiz için teşekkürler. Makro kullanarak halletmeye çalıştım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Örnek olarak aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız A1:A20 arasına "a", "A", "m" ya da "M" yazıldığında Ali ve Mehmet'e dönüştürür:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A1:A20")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.EnableEvents = False
    If Target = "a" Or Target = "A" Then Target = "Ali"
    If Target = "m" Or Target = "M" Then Target = "Mehmet"
    Application.EnableEvents = True

End Sub