Yanlış toplama sorunu

Arkadaşlar merhaba,

Muhasebe elemanı olarak çalışıyorum. Bir excel dosyasında bir haftadır sorun yaşıyorum.

Dosyada onlarca sayfa ve bir çok formül var. Giriş sayfasında diğer sayfaların sonuçlarının yer aldığı özet tablo var. Hatalar gözden kaçmasın diye bazı hücreleri "koşullu bicimlendirme" ile renklendirmiştim.

Örneğin bir hücre içindeki değer 100.000 TL ise yeşil, değil ise kırmızı renk oluyor. Sorun bu hücrede başladı. 100.000 TL olmasına rağmen kırmızı renk aldı. Onlarca sayfayı denetledikten sonra bir sayfada excel'in toplam hatası yaptığını farkettim. İnanmak zor biliyorum.

Hata ondalık kısmında oluşuyor. Örnek dosyayı yükledim.

Bu hatanın düzeltilmesinde yardımcı olursanız sevinirim

Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

sebepsiz hata gibi görünebilir ama excelde bazen bu olur.
10 luk sistemdeki sayıyı 2 lik siteme çevirir, hesap yapr, sonra 10 luk sisteme çeviri, sonuçta küsürat hatası meydana gelir.
syn yurttas'ın bu konuyla ilgili detaylı açıklamasını sitede bulabilirsiniz.
bunu deneyiniz.
Kod:
=YUVARLA(C18+A19-B19;2)

Ançak ben oldukca büyük bir dosyadan örnek bir sayfayı yüklemiştim. Yaptığım iş nedeniyle doğru sonuçları elde etmem gerekiyor. Örnek bir hücre düşünelim. "Koşullu biçimlendirme" ile renklendirdim. 100.000 TL'ye eşit ise yeşil, değil ise kırmızı renk olması gerek. Ama bu hata nedeniyle 100.000 TL olmasına rağmen kırmızı renk çıkıyor. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı tam sonuça ihtiyacım var.

Aslında konuyu açmadan önce arama yapmıştım ama bir şey bulamamıştım. Yanıt beklerken Sn. Yurttaş'ın bu konu ile açıklaması olduğunu öğrendim ama o açıklamayı yarım saattir aramama rağmen bulamıyorum.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sizin 100.000 TL olarak gördüğünüz hücre görsel olarak o şekilde görünmektedir. Küsürat kısmından dolayı hatalı sonuç alıyorsunuz. Süleyman beyin size önerdiği YUVARLA formülünü kullanarak rahatlıkla sonuca gidebilirsiniz. Ayrıca Yurttas beyin bahsettiği konuda da önerdiği çözüm bu yöndedir.

Sn. Uzmanamele ve Korhan Ayhan,

Sorun belirttiğiniz şekilde çözülmüş oldu. İlk denemede yanlış bir şey yapmış olmalıyım ki olmamıştı. Sn. Ayhan'ın yanıtı üzerine tekrar denedim, oldu.

Yalnız bir sorum daha olacak. Alternetif başka bir çözüm daha buldum. "Araçlar/Seçenekler/Hesaplama" kısmından "Duyarlılık Görüntülendiği Gibi" seçeneğinin işaretleyince de istediğim sonucu aldım.

"Duyarlılık Görüntülendiği Gibi" seçeneğinin ne anlama geldiği, bu sorunu halletmiş dahi olsa farklı bir soruna yol açıp açmayacağı konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevirinim.

Yardımlarınız için teşekkürler..