Yardımcı olarak Merlini kullanmak

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-07-2025
Merhaba arkadaşlar

Şimdi yazacaklarım ilginç gelebilir belki ama bu uygulamayı yine buradan almıştım. Yapmak istediğim şu, merlin yardım için sürekli ekranda dursun (aktif edildikten sonra kapatılana kadar) dosya kaydetme, yeni kayıt yapma, yardım gibi konularda kullanıcıya küçük yardımlarda bulunsun istiyorum. ekteki dosyada bulunan userformu makrolarıyla beraber kendi dosyama yükledim. Ancak (yüklü olmasına ve üzerinde hiçbir değişiklik yapmamama rağmen) kendi dosyamda merlini kullanamadım. Bunun sebebi ne olabilir, nasıl uygulayabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Userform1 in adı değişmiş, aşağıdaki gibi kullanınız.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
UserFormYardım.Show
End Sub

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
Merhaba,

Userform1 in adı değişmiş, aşağıdaki gibi kullanınız.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
UserFormYardım.Show
End Sub
Merhaba

makro "Merlin As IAgentCtlCharacter" satırında "user defined type not defined" hatası veriyor. bu sadece userformdan olmamalı sanırım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu hatanın sebebi pcnizde agent nesnesinin bulunmamasıdır. Bunun için agentctl.dll dosyasını bularak system32 klasörüne kopyalayın.

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
Bu hatanın sebebi pcnizde agent nesnesinin bulunmamasıdır. Bunun için agentctl.dll dosyasını bularak system32 klasörüne kopyalayın.
söylediğiniz dosyayı windows/msagent klasörü altında bulup system32 altına kopyaladım. merlin.xls dosyasında bulunan userformu export-import ile kendi dosyama alarak çalıştırmayı başardım. ancak merlin.xls dosyasından alınan formu vba design olarak açtığımda bir agent nesnesi gördüm ve kendi formuma kopyaladım. kodları ve düğmeleri aynı yöntemle formuma aldım. işte o zaman "Merlin As IAgentCtlCharacter" satırında "user defined type not defined" hatası verdi. bunu nasıl aşabilirim? ayrıca ben user form üzerinde yardımıcının sürekli görülmesini ve çalışırken arada bilgi vermesini nasıl sağlarım? (Tıpkı MS Office'deki gibi)

ockucukay

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
02-07-2025
söylediğiniz dosyayı windows/msagent klasörü altında bulup system32 altına kopyaladım. merlin.xls dosyasında bulunan userformu export-import ile kendi dosyama alarak çalıştırmayı başardım. ancak merlin.xls dosyasından alınan formu vba design olarak açtığımda bir agent nesnesi gördüm ve kendi formuma kopyaladım. kodları ve düğmeleri aynı yöntemle formuma aldım. işte o zaman "Merlin As IAgentCtlCharacter" satırında "user defined type not defined" hatası verdi. bunu nasıl aşabilirim? ayrıca ben user form üzerinde yardımıcının sürekli görülmesini ve çalışırken arada bilgi vermesini nasıl sağlarım? (Tıpkı MS Office'deki gibi)
ustalarım yardım edecek kimse yok mu? yine dalya diyeceğiz anlaşılan.