yarı düzensiz uzun hesap tablosundan sonuçları ayrı bir sayfada gösterme

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Çözüm belgesi ekte.
Ekteki belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.
.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2007
çok teşekkür ederim. ellerin dert görmesin.. zihnin açık olsun...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
.
Kolay gelsin.
.

Excel Vers. ve Dili
excel2007
yalnız şöyle bir şey olmuş 21 ile sınırlı olmuş.. 122 olduğunda veya 230 gibi bir değer olduğunda hata veriyor.. 101 yazan yerde Bodrum 1 veya zemin 1 yazacak mesela.. oraları alamayacak.. excelde hiç birşey bilmiyormuşum onu anladım.. daha doğrusu ne yaptığınızı bile tam anlayamadım :)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

D sütunundaki dizi formülünde sorun yok, mevcut haliyle verileri sırasıyla getiriyordur.

Gördüğüm kadarıyla veri tablolarının ilk satırında İT kısaltması var.
Bu kısaltmanın bulunduğu satırdan hareket edilerek aşağıdaki gibi düşünülebilir.

-- A9 'daki formülü aşağıdakiyle değiştirin (dizi formülü olduğundan CTRL+SHIFT+ENTER ile giriş yapılacak)
.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](hhalan;"İT")<[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1);"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](Hepsi!$A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](hhalan="İT";[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](hhalan));[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1))-4;0))
-- B9 'daki formülü aşağıdakiyle değiştirin (dizi formülü olduğundan CTRL+SHIFT+ENTER ile giriş yapılacak)
.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR](hhalan;"İT")<[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](A1);"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](Hepsi!$A$1;[COLOR="red"]KÜÇÜK[/COLOR]([COLOR="red"]EĞER[/COLOR](hhalan="İT";[COLOR="red"]SATIR[/COLOR](hhalan));[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR](A1))-4;8))

Excel Vers. ve Dili
excel2007
mevcut haliyle tıkır tıkır aldı bütün verileri.."hepsi" sayfasında tabloya değer eklemeye devam ettiğimde veya arada değer değiştirdiğimde.. sistem çöküyor.. benim excel sürümümle mi alakalı yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
-- Daha evvel eklediğim belgede bir hata fark ettim.
AD TANIMLAMALARI kısmında hqalan adını verdiğim tanımlamaya ilişkin formülde,
kırmızı işaretlediğim I harfini silerek işlemi onaylayın =DOLAYLI("Hepsi!IQ:Q"&Hepsi!$T$1)
-- Hepsi sayfası T1 hücresinde kullanılan formülün varlığını ve dizi formülüne dönüştürülüp dönüştürülmediğini kontrol edin.

Daha evvel de belirttiğim gibi tüm formüller;
-- Veri tablo parçalarında A sütunundaki ilk satırın İT olması ve bu satırdan 3 önceki satırın bağımsız bölüm adı ve numarası olmasına,
-- Q sütununda da Qh+Qs değerinin tam olarak aynı şekilde yer almasına
bağlıdır.

Aslında;
-- T1 hücresindeki formülü silip onun yerine, AD TANIMLAMASI kısmına hson adıyla ve
=KAÇINCI("ZZZ";Hepsi!$P:$P;1) formülünü kullanarak yeni bir AD TANIMLAMASI eklenip,
-- Diğer AD TANIMLAMALARIna ilişkin formüllerdeki Hepsi!$T$1 yerine hson yazılması
daha doğru olur.

Excel Vers. ve Dili
excel2007
Söylediğiniz gibi yaptım. Sorunsuz çalışıyor şuan. Teşekkür ederim...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kolay gelsin.