yarımamul stok takip

Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
117
Ekteki tabloda üretim planına göre tarihlerde yarı mamul tüketim planı var birde elimde yarı mamul stoğu var. yarı mamulum hangi tarihte biteceğini veren fonksiyonu ben bulamadım. yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim. herkese iyi çalışmalar
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sn asem
Şöyle bir fonksiyon işinize yararmı ?
 
Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
117
merhaba as3434 maalesef yazdığınız fonksiyon işime yaramıyor çünkü stok değeri arada bir değerde olabilir mesela a ürünü için stok değeri 1800 olsa yok hatası veriyor formül.
 

AS3434

Özel Üye
Katılım
13 Ocak 2005
Mesajlar
1,820
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sn. asem

#YOK ibaresini aşağıdaki formülle kaldırabiliriz, ama Ara değer için tarih yazsın derseniz başka bir fonksiyon denemek gerekli.

=EĞER(EHATALIYSA(YATAYARA(E3;$G3:$AJ$27;25;0));"";YATAYARA(E3;$G3:$AJ$27;25;0))

Edit : Dediğiniz gibi yine sorun oluyor. Stok 1999 olup kullanılan 2000 olunca veriyi bulmuyor :)
 
Katılım
7 Şubat 2006
Mesajlar
5
Function bitis(stok)
sat = stok.Row
j = 7
Do Until Cells(sat, j).Value >= stok.Value And j < 37: j = j + 1: Loop
bitis = Cells(2, j)
End Function

yukarıdaki kodları bir modül içine yazın. Sonra B3 hücresine =bitis(E3) formülünü yazın. Ve aşağıya sürükleyin.
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Dosyanıza bir fonksiyon yazıp gönderiyorum, umarım işinizi görür.

Yalnız Sayfa1 adında yardımcı bir sayfa ekledim, haberiniz olsun.
 
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
33
B3 HÜCRESİ İÇİN FORMÜL;

=+DOLAYLI(ADRES(2;EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2));0;KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2))+7))

Not. yatayara ile de yazılabilir ama el alışkanlığı işte :)
 
Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
117
mehmet bey teşekkürler. birde öğrenme amaçlı olarak formülü analatabilirseniz sevinirim mesela formül sonundaki &2 işlevi nedir?
 

mehmett

Altın Üye
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
2,571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Önce KAÇINCI fonksiyonu ile stok miktarının (örn:E3 hücresindeki 1800) o satırda kaçıncı sırada olduğunu bulur. Kümülatif toplamlarda 1800 olmadığı için en yakın olan 1500'ün (son olarak) 6 sırada geçtiği bulunur.

Bulunan 6 değeri DÜŞEYARA fonksiyonu ile Sayfa1'de aranır ve yanındaki harf bulunur. (Örn: L harfi)

DOLAYLI fonksiyonu ile bu L harfi ve 2 rakamı birleştirilerek (siz de 2'yi sormuştunuz) L2 ifadesi elde edilir.

Sonuç olarak B3 hücresindeki bu birleşik fonksiyonlar L2 hücresindeki tarihi B3 hücresine getirir.
 
Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
117
=+DOLAYLI(ADRES(2;EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2));0;KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2))+7))


bu förmüldede kaçıncı (e3-1 ile +7 nin işlevini anlatırsanız çok sevinirim formül oldu çok teşekkürler
 
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
33
asem' Alıntı:
=+DOLAYLI(ADRES(2;EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2));0;KAÇINCI(E3-1;G3:AJ3;2))+7))


bu förmüldede kaçıncı (e3-1 ile +7 nin işlevini anlatırsanız çok sevinirim formül oldu çok teşekkürler
1. KAÇINCI (aranan değer, aranan yer, eşleştir tipi)
fonksiyonda eşleştir tipi 0= birebir eşleme,
-1=bakılan değere eşit veya küçük olan enyakın eşleme ;
1=bakılan değere eşit veya büyük olan enyakın eşleme yi ifade eder.
Ki ben burda yanlışlıkla 2 yazmışım
ama -1 veya 0 değilse zaten 1 e eşitliyor :)

2. e3-1 = e3 te yazılı değerin bir eksiğini aratarak; bu değere eşit veya büyük en yakın olasılığı buluyor. Neden E3 değilde E3 - 1 diyorsan bunu ikisini deneyerek anlayabilirsin (bulma aralıkları farklı)

3. + 7 nin işlevini sormuşsun; aslen KAÇINCI(E3-1,BAKILAN YER,1)+1 doğru elemanı buluyor. fakat bulunan eleman 1.sütundan başlamadığı için ilavetene 6 ilave etmek gerekiyor

Pek anlatamadım ama aynen doğrudur :)
 
Katılım
2 Mart 2006
Mesajlar
117
ÇOK İYİ ANLATMIŞSIN TEŞEKKÜRLER.....
 
Üst