Yaş Grup Aralığı

Excel Vers. ve Dili
office XP
İyi akşamlar,
Yeri burasıdır diye tahmin ettim ama umarım doğru konudayımdır.
Bana ilişikteki örnek dosyamda belirttiğim gibi, belli değer aralığının sahip olduğu kodları, ana listemde yaşı girdiğim zaman bana yaş grubu olarak versin istiyorum. Listelerim binlerce satırdan oluşuyor ve bunları tek tek süzerek yapmak beni zorluyor.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Lütfen sorularınızı başka başlıklar altına açmayın.

İlk başta konunuzla alakalı sitede arama yapınız eğer istediğiniz sonuca ulaşamazsanız sorunuza uygun başlık altında yeni konuyu açarsanız.

Ben konunuz için uygun başlıga açtım.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Aşagıdaki formülü denermisiniz..

Formülü altarnatif çözümü mutlaka vardır ama zamanım kısıtlı oldugundan pek üzerinde düşemedim.

Sanırım bu şekilde işinize yarar.
C4 Hücresine,
Kod:
=EĞER(B4=0;0;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=1)*(B4<=4));1;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=5)*(B4<=9));2;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=10)*(B4<=14));3;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=15)*(B4<=24));4;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=25)*(B4<=44));5;EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B4>=45)*(B4<=64));6;EĞER(B4>=65;7;""))))))))

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi akşamlar,
Yeri burasıdır diye tahmin ettim ama umarım doğru konudayımdır.
Bana ilişikteki örnek dosyamda belirttiğim gibi, belli değer aralığının sahip olduğu kodları, ana listemde yaşı girdiğim zaman bana yaş grubu olarak versin istiyorum. Listelerim binlerce satırdan oluşuyor ve bunları tek tek süzerek yapmak beni zorluyor.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
tablonuzun sabit olduğunu düşünerek
=EĞER(B4="";"";ARA(B4;{0;0;5;10;15;25;45;65;200};{0;1;2;3;4;5;6;7}))

Excel Vers. ve Dili
office XP
Yaş Grup Kodu

Merhabalar
Vedat Özer ve Black Lord formülleriniz farklı ama sonuç her ikisi de mükemmel, sorunum çözüldü. Seç-beğen-al misali elimde 2 doğru formülüm var artık, hoş oldu bu.
mgurten sizin formülünüz de doğru sonucu veriyor ama sadece var olan örnek dosyada. Devam ettirdiğim zaman formül çalışmıyor. Belki ben beceremedim kopyalamayı.
Her üçünüze de teşekkür ediyorum, emeğiniz için, zamanınız için, bu işe gönül verdiğiniz için. Kolaylıklar diliyorum.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhabalar
Vedat Özer ve Black Lord formülleriniz farklı ama sonuç her ikisi de mükemmel, sorunum çözüldü. Seç-beğen-al misali elimde 2 doğru formülüm var artık, hoş oldu bu.
mgurten sizin formülünüz de doğru sonucu veriyor ama sadece var olan örnek dosyada. Devam ettirdiğim zaman formül çalışmıyor. Belki ben beceremedim kopyalamayı.
Her üçünüze de teşekkür ediyorum, emeğiniz için, zamanınız için, bu işe gönül verdiğiniz için. Kolaylıklar diliyorum.
İşinize yaramasına sevim
Kolay gelsin:redface:

Excel Vers. ve Dili
office XP
Şu yaptığınız formülleri bir gün ben de yapabilsem...
Hazine bulmuş kadar sevineceğim.

Excel Vers. ve Dili
office XP
İşlerin yoğunluğundan fırsat buldukça girmeye çalışacağım, teşekkürler