Yatayara ile ilgili bir problem...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Forumdan edindiğim bilgiler ile maaş hesaplamaya yarayacak, her bir elemanın maaş detaylarını ayrı ayrı excel sayfalarında görebileceğim bir excel dosyası oluşturmaya çalıştım.

Çalışan tüm elemanlara numara verdim ve bu elemanların işe giriş ve işten çıkış saatlerinin bilgilerini bir excel sayfasına (Giriş -Çıkış Saatleri) giriyorum. Daha sonra yine aynı excel dosyasına bu kez her eleman için özel detay sayfası
{ No (1) , No (2) vs. } oluşturuyorum. Yatayara ile elemanın sıra numarasına göre isimlerini aldırabiliyorum ama ilk sayfada (Giriş - Çıkış Saatleri) tuttuğum sabah ve akşam olmak üzere ayrı ayrı tuttuğum çalışma saatlerini tek bir hücrede toplatamıyorum.

Ekte gönderdiğim dosyayı incelediğinizde daha açıklayıcı olabilmek için örneklendireyim,

numarası 1 olan eleman için No (1) sayfasında B2 hücresine 1 yazdığımda B5 hücresinin F9:G9 toplamını yapmasını istiyorum, tabi aynı şekilde B6 hücresi F10:G10 toplamını yapacak ve bu şekilde tüm günler toplanacak. Yine aynı şekilde No (2) sayfasını kopyalayarak oluşturacağım No (3) sayfasında bu kez B2 hücresine 3 yazdığımda B5 hücresinin H9:I9 toplamını yapması gerekli.

Umarım anlatabilmişimdir. Bu konuda bana yardım edebilir misiniz?

Not: Formullendirilmesi gereken hücreleri kırmızı dolgu ile göstermeye çalıştım.

Ekleme: Bu bahsettiğim olayı herhangi bir makro kullanmadan yapmanın yolu varsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızı xls olarak kaydedip eklermisiniz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
No (1) isimli sayfanızın B5 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın. Daha sonra bu formülü aşağı doğru sürükleyerek çoğaltın.

=DOLAYLI("'Giriş - Çıkış Saatleri'!"&ADRES(SATIR()+1;KAÇINCI($B$2;'Giriş - Çıkış Saatleri'!$3:$3;0)+1))-DOLAYLI("'Giriş - Çıkış Saatleri'!"&ADRES(SATIR()+1;KAÇINCI($B$2;'Giriş - Çıkış Saatleri'!$3:$3;0)))

Not: Fonksiyon 00:00:00 saatinde hata vereceği için bu saati 24:00:00 şeklinde yazın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
leventm,

yardımınız için teşekkürler. İstediğim şeyin formülünün bu kadar uzun olacağını düşünmemiştim.

Tekrar çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
leventm,

yazmış olduğunuz formul satırı

(=DOLAYLI("'Giriş - Çıkış Saatleri'!"&ADRES(SATIR()+1;KAÇINCI($B$2;'Giriş - Çıkış Saatleri'!$3:$3;0)+1))-DOLAYLI("'Giriş - Çıkış Saatleri'!"&ADRES(SATIR()+1;KAÇINCI($B$2;'Giriş - Çıkış Saatleri'!$3:$3;0))))

ile ilgili ufak bir sorum daha olacak. Ben de yüklü olan excel yardımdan arattım fakat, çıkan sonuçlardan tam olarak bir şey anlamadım.

Burada söz konusu numarayı diğer sayfada aratmamızı sağlayan formül hangisidir? "Kaçıncı" ile başlayan kısım mı? Eğer öyleyse ikinci sorum "ADRES" formulu ile ilgili olacak. Aranılacak sayfanın adını yazdıktan sonra ADRES formulu ile yaptırdığımız işlemi kısaca açıklayabilir misiniz?

Müsait bir zamanınızda bu konularda bana tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim. Böylece balık yemekten öte geçip balık tutmayı öğrenmiş olabilirim.

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Şu an için sorunumu ezber yöntemiyle halletmiş bulunmaktayım:)

İyi geceler, iyi forumlar dilerim.