yazı ve tarih verisini başka sayfa ve hücrede yazdırmak

Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Aynı dökümanda "detaylar" ve "giriş" adlı 2 sayfam mevcut. "detaylar" adlı sayfada yan yana 3 sütundan 2 tanesinde bulunan değerlerim var. 2.sütunda alt alta "yazı", 3.sütunda ise alt alta "tarih" mevcut. 1.sütun ise boş. amacım bu 1. sütunda herhangi bir satıra rakam girerek (1,2,3 gibi), bu rakamın karşılığı olan "giriş" adlı sayfadaki tek bir hücreye; "detaylar" sayfasındaki 2 farklı hücredeki bilgilerin tamamını girebilmek.
Bu iş için "eğer - ehatalıysa - düşeyara" formülünü kullanıyorum ve formül kısmen çalışıyor ancak tarihi, tarih olarak yazdıramıyorum. Her seferinde tarihi rakam olarak yani "42365" v.s. gibi gösteriyor. Bunun için bildiğim her yolu denedim. Koşullu biçimlendirme, formüle tarih biçimi ekleme v.s.

Şu andaki mevcut formülüm aşağıda
=DETAYLAR!$C$1&EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(1;DETAYLAR!A:C;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(1;DETAYLAR!A:C;3;YANLIŞ))

Tarih olarak yazdırabilecek her türlü yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Teşekkürler
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Formülün tarihle ilgili kısmını aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz:

METNEÇEVİR(tarih formülü;"gg/aa/yyyy")

Yukarda verdiğiniz formülün tarihle ilgili olan kısmı verdiğim formülde kırmızı olan yere yazılmalı.
 
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
2,430
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
selam,
DETAYLAR!$C$1........ şeklinde giden formülünüzü,
=metneçevir(formülünüz;"gg.aa.yyyy")
şeklinde yazarsanız, formülünüzle 42365 çıkan sonucu , 27.12.2015 yazar. (gg.aa.yyyy formatında). Tabi formatı değiştirebilirsiniz gg.aaaa.yyyy yazarsanız, 27.Aralık.2015 yazar gibi...

NOT: SayınYusuf44 ün mesajını göremeden yanıtladım. Kusuruma bakmayın..
 
Katılım
21 Ağustos 2015
Mesajlar
76
Excel Vers. ve Dili
İşte Office 13-Türkçe
Evde Office 10-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03/10/2021
Merhaba,
Özel yapıştırıp sayıyı tarih formatına çevirmek işinize yaramıyor mu anlayamadım tam?
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhaba,
Özel yapıştırıp sayıyı tarih formatına çevirmek işinize yaramıyor mu anlayamadım tam?
Sanıyorum arkadaşın sorunu şu: Bir sütunda tarih diğer sütunda da metin olduğunu düşünün. Örneğin tarih 27/01/2015, metin de "ekmek" olsun. Arkadaş başka bir hücrede bu iki hücreyi birleştirip "27/01/2015 - ekmek" şeklinde görünmesini istiyor. Normal formülleri kullanarak birleştirme yapıldığında tarih verisini excel sayı formatına dönüştürüp hücrede "42031 - ekmek" olarak gösteriyor.42031 olan sayıyı tarihe dönüştürmek için benim verdiğim (ve sayın sakman26'nın verdiği) şekilde METNEÇEVİR formülünün kullanılması gerekiyor.
 
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Öncelikle yanıt veren herkese teşekkürler. Durum aynen sayın Yusuf44'ün belirttiği gibi ancak metneçevir maalesef başarılı olmadı. sonuç aynı rakam olarak kaldı. aslında ben de çok umutluydum zira metneçevir fonksiyonunu bu şekilde denememiştim. hücrelerin biçimlendirilmesinde mi bir hata yapıyorum acaba? yorumlarınızı rica ederim
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bir şeyi yanlış yapıyorsunuz demektir. Çünkü bu formül çalışır. Muhtemelen metneçevir formülünü tüm formüle uyguladınız, halbuki sadece formülün tarihle ilgili olan kısmına uygulamanız gerekiyordu. Verdiğiniz örnekte hangisi tarih hangisi metin olduğu belli olmadığından formülü uygulayamıyorum.

Örneğin ilk kısım tarihse aşağıdaki gibi olmalı:

Kod:
=[B][COLOR="Red"]METNEÇEVİR(DETAYLAR!$C$1;"GG/AA/YYYY")[/COLOR][/B]&EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(1;DETAYLAR !A:C;3;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(1;DETAYLAR!A:C;3;YANLI Ş))
 
Katılım
25 Aralık 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Evet doğru. Bu sefer oldu. İlk seferinde tüm kodun başına metneçevir uygulamıştım bu sefer sadece tarih ekleyen kodun başına yazdım ve oldu.
Sayın Yusuf44 ile birlikte yanıtlayan herkese çok teşekkürler.
 
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2003
Evet doğru. Bu sefer oldu. İlk seferinde tüm kodun başına metneçevir uygulamıştım bu sefer sadece tarih ekleyen kodun başına yazdım ve oldu.
Sayın Yusuf44 ile birlikte yanıtlayan herkese çok teşekkürler.
Merhaba baya eski bir konu ama burada dediğiniz gibi tarih önüne kalın yazı eklendiğinde olmuyor
Yazdığım excel formülü aşağıdaki gibi
Kod:
=[B]METNEÇEVİR(A1;"GG/AA/YYYY")
Ancak kalın olmuyor veya renk ekliyorum oda hata veriyor
Birçok sitede araştırdım macro ile yapıyorlar ben macro ile yapmak istemiyorum.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhaba baya eski bir konu ama burada dediğiniz gibi tarih önüne kalın yazı eklendiğinde olmuyor
Yazdığım excel formülü aşağıdaki gibi
Kod:
=[B]METNEÇEVİR(A1;"GG/AA/YYYY")
Ancak kalın olmuyor veya renk ekliyorum oda hata veriyor
Birçok sitede araştırdım macro ile yapıyorlar ben macro ile yapmak istemiyorum.
Neden hücreyi kalın olarak biçimlendirmiyorsunuz?
 
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2003
Neden hücreyi kalın olarak biçimlendirmiyorsunuz?
Merhaba cevap için teşekkür ederim
A1 hücresini; başka bir hücrede cümle birleştirme(&) yaptığım metnin içindeki bir tarih, birleştirme yapılan hücreyi komple kalın veya renkli yapmak istemiyorum sadece "Tarih" cümle içinde koyu veya renkli olsun istiyorum. Yusuf bey sizin üstte yazmış olduğunuz tırnak içinde [ ] bould ve color kodunuzu denedim ama beceremedim. (Office 2010 kullanıyorum.)
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,655
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Tam olarak dosyanızı göremediğim için ancak şu şekilde yardım edebiliyorum.

1. Formüllerle bir hücre içeriğinde sadece belli bir kısmın fontunu ayarlayamıyoruz.
2. Aşağıdaki kodu uygun şartlarda çalıştırarak istediğinizi yapabilirsiniz.

Örnek olarak
Değer1 ve Değer2 hespa yoluyla derlenmiş iki değişken olmak üzere
Mesala
Değer1="Merhaba"
Değer2="Zibayt"

C5 hücresinde sonucu "Merhaba Zibayt" şeklinde görebilmek için
C++:
Range("C5") = Değer1 & " "  & Değer2
Range("C5").Characters(Start:=Len(Değer1) + 1, Length:=Len(Değer2)).Font.Bold = True
 
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2003
Tam olarak dosyanızı göremediğim için ancak şu şekilde yardım edebiliyorum.

1. Formüllerle bir hücre içeriğinde sadece belli bir kısmın fontunu ayarlayamıyoruz.
2. Aşağıdaki kodu uygun şartlarda çalıştırarak istediğinizi yapabilirsiniz.
Örnek olarak
Değer1 ve Değer2 hespa yoluyla derlenmiş iki değişken olmak üzere
Mesala
Değer1="Merhaba"
Değer2="Zibayt"

C5 hücresinde sonucu "Merhaba Zibayt" şeklinde görebilmek için
C++:
Range("C5") = Değer1 & " "  & Değer2
Range("C5").Characters(Start:=Len(Değer1) + 1, Length:=Len(Değer2)).Font.Bold = True
Cevap için çok sağolun yazmış olduğunuz sanırım basic kodu bunu normal fonsiyonla Tarihi cümle içinde kalın ve koyu renk yapabilirmiyiz acaba. Bakmanız için excel dosyamı eklemek isterdim ancak mesaj içine yukarıda dosya yükleme, ekleme bölümü yok. Yardımınız için teşekkür ederim.
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,655
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Dosyanızı harici yükleme sitelerine yükleyerek link paylaşabilirsiniz
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Altın üye olmadığınız için siteye doğrudan dosya yükleyemezsiniz. İsterseniz imzamda belirttiğim gibi paylaşabilirsiniz.

Ancak sayın Nextlevel'in de belirttiği gibi istediğinizi yapmanın tek yolu makro kullanmak. Formüllerle veya başka özelliklerle bunu yapamıyoruz maalesef.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,408
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Foruma dosya eklemeniz için Altın Üye olabilirsiniz.

Ya da harici dosya barındırma sitelerine yükleyip linkini forumda paylaşabilirsiniz.

Ek olarak istediğiniz işlem fonksiyonlarla olmaz. Makro kullanmanız gerekir.
 
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2003
Foruma dosya eklemeniz için Altın Üye olabilirsiniz.

Ya da harici dosya barındırma sitelerine yükleyip linkini forumda paylaşabilirsiniz.

Ek olarak istediğiniz işlem fonksiyonlarla olmaz. Makro kullanmanız gerekir.
Yardımlarınız için sağolun Yusuf beyin imzasında bulunan siteden dosya yüklemesi yaptım ancak dediğiniz gibi normal fonksiyon işe yaramayacak mecburen makro kullanmam gerekiyor.
 
Üst