Yazıcı Ayarlarının Bozulmaması İçin Sayfa Kısıtlama Nasıl Yapılır

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Arkadaşlar Kolay Gelsin...Benim sıkıntım şu... Hazırladığım bir excel dosyam var burada "ON YUZ" "ARKA YUZ" isimli sayfalarım var. Ben bu sayfalardaki bilgilerin hiç bir şekilde değişmemesi için sayfalara parola ile koydum. Çünkü bu sayfalar "a4" kağıdına uygun bir forma bilgi yazmak için ayarlandı.

Kullanıcılar hiç bir şekilde sayfalara müdahale edemiyorlar yani değiştiremiyorlar....Ama sayfaya "ÖN İZLEME" yapıp "KENAR BOŞLUKLARI" bölmünde en ufak bir değişiklik yaptıkları zaman sayfanın ayarları bozulduğu için yazdırmada sorun oluyor...

Bu sayfaların ön izlemede değişmesini nasıl engellerim... Yada hiç bir şekilde değişmemesini nasıl sağlarım

Diğer bir sorum ise hazırladığım bu dosya açıldığı zaman sadece üstteki menü kalsın (Dosya... Düzen....Görünüm....Ekle...Biçim... vs... ) Yani bir nev'i TAM EKRAN modunda çalışsın.Başka hiç bir simge vs kalmasın.... Görünüm menüsünden TAM EKRAN Komutu ile makro ile yapıyorum. Ama benim istediğim bu excel dosyası açıldığı zaman bu ayarlar "default" olarak gelsin....

Bunun için nasıl bir işlem yapabiliriz... Şimdiden tşk....

Son düzenleme: