yazıcıya yazdırma makrosu

Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
bir buton vasıtası ile istenilen sayfayı yazıcıya göndermek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
Sub yazdır()
Sheets("Sayfa2").PrintOut Copies:=1
End Sub

bu makrodan yazdıramadım. hata veriyor. biraz acemiyim.
bu makroyu nereye ve nasıl kaydedeceğimi yazarsanız sevinirim.

Merhaba: Ekteki dosya işini görür inşallah

Not:Ben yapmadım senin için araştırdım

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn abazya güzel bir dosya sunmuş,bende sözle ifade edeyim kısaca.

1-Araçlar-makro-visual basic düzenleyicisini tıklayın açılan sayfada insert-module 'yi tıkladığınızda bir modül sayfası açılacaktır. Yukarıdaki kodu bu sayfaya kopyalayın.
2-Sayfaya formlar araç menüsünden bir buton ekleyin. Butonu eklediğinizde makro ekleme menüsü otomatikman açılır,buradan makroyu seçerek tamam butonuna basın. Artık makroyu butona bağlamış olursunuz.
3-Eğer makro ekleme menüsü açılmazsa,butona sağ tuş ile tıklayarak çıkan formdan ilgili makroyu seçerek tamam dediğinizde makroyu butona bağlamış olursunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak. örnek sayfa1 de 2 tane yazdırma alanı var 2 tane buton kullanmak istiyorum 1 butona tıklatıldığında 1.yazdırma alanı 2.butona tıklatıldığında 2.yazdırma alanını çıkartmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office2003Trk
leventm,
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak. örnek sayfa1 de 2 tane yazdırma alanı var 2 tane buton kullanmak istiyorum 1 butona tıklatıldığında 1.yazdırma alanı 2.butona tıklatıldığında 2.yazdırma alanını çıkartmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
düğmeye kod atamayı biliyorum ama şunu tam olarak yazabilir misiniz:
sayfa 1 e koyduğum düğme, o sayfayı 1 kopya olarak kendi bilgisayarıma bağlı olan Panasonic KX-P1150 'ye yazdırsın.
sayfa 2 ye koyduğum düğme, o sayfayı 1 kopya olarak ağdaki CEM üzerinde KONICA yazıcısına yazdırsın.
bu iki eylemin kodlarını yazar mısınız?
:gidiyorum:

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sn abazya güzel bir dosya sunmuş,bende sözle ifade edeyim kısaca.

1-Araçlar-makro-visual basic düzenleyicisini tıklayın açılan sayfada insert-module 'yi tıkladığınızda bir modül sayfası açılacaktır. Yukarıdaki kodu bu sayfaya kopyalayın.
2-Sayfaya formlar araç menüsünden bir buton ekleyin. Butonu eklediğinizde makro ekleme menüsü otomatikman açılır,buradan makroyu seçerek tamam butonuna basın. Artık makroyu butona bağlamış olursunuz.
3-Eğer makro ekleme menüsü açılmazsa,butona sağ tuş ile tıklayarak çıkan formdan ilgili makroyu seçerek tamam dediğinizde makroyu butona bağlamış olursunuz.
Çok özür dilerim belki konu basittir ama bilemediğimden rahatsız edip yazıyorum
ben formlar dan buton yapamadım bir türlü acaba nerde hata yapıyorum
şimdiden teşekkürler

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Araç çubuklarından birini sağ tıklayın, gelen listede Formlar'ı seçin. Formlar araç çubuğu açlıacaktır. Buradan Düğme yazan şekli seçin ve sayfaya düğmeyi çizin. Düğmeyi çizdikten sonra Formlar araç çubuğunu kapatın.

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2010
TeŞekÜrler