Yazılan İrsaliyenin Stok Listesinden Düşmesi

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 Türkçe
Bu çalışma çok acil lazım. Yardımcı olabilecek olanlara şimdiden teşekkürler,
Bana Asıl Lazım Olan Stok Listesinin Son güncel halinde kalması.
Bir irsaliye yazdığımızda bu irsalideki modellerin stok listesinden otomatik düşmesi gerekiyor. Fakat Ayrı zamanlarda ayrı irsaliyeler olacak . Ekte basit anlatımlı bir tablo var

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Stok takibi programı ama daha detaylı olmalı.

Dostum;

Elbetteki önceki irsaliye silinince sayı yine ilk başa dönmeli. Eğer sen dediğin gibi bir deponun stoğunu gerçekten tutmak istiyorsan o kesilen irsaliye bilgilerini de bir yerlerde tutmalısın ve o irsaliye geçerliliğini kaybetmediği sürece (o irsaliyedeli çıkış iade yoluyla depoya geri girmediği sürece - ki bence o zamanda iade irsaliyesi ile geri almalısın) kayıtlarda bulunmalı. Nereye ne kadar çıkış yaptığın hep kayıtlı olmalı.

Dediklerinden anladığım kadarıyla dosyanda bir takım değişiklikler yaparak istediğin şeyi gerçekleştirdim.

Dosyanda A25 ten itibaren belli bir sistemde (irs no, tarih, firma, model no, çıkan miktar olarak) veri girişi yapıyorsun. Üst kısımda D5, D6 senin ilk depo sayımın oluyor. E5 ve E6 ise aşağıdaki irsaliyelerden model no ya göre çıkışları topluyor. D12 ve D13 ise son kalan stoğun oluyor. Eğer yeni bir malzeme eklersen onun da kaydını E5, E6 daki formül içeriği '=ETOPLA(D25: D100;C5;E25:E100)' (yada ingilizce excel için '=SUMIF(D25: D100;C5;E25:E100)') gibi eklemen gerekiyor. Bu hazırladığım dosya 25 ile 100 satırları arasındaki irsaliyeleri 2 farklı modele göre topluyor.

İyi çalışmalar.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar