yazılan program diğer bilgisayarda çalışmıyor

iyi günler dairede yazdığım excel programını evdeki bilgisayarıma yüklediğimde çeşitli hatalar veriyor.örneğin tarih formatına itiraz ediyor,bazı makroları bulamıyor .bunun gibi sorunlarla karşılaşıyorum acaba nedeni nedir.sorunu nasıl çözebilirim.teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Makrolar için;
Araçlar>makro>güvenlik sekmesinde güvenlik ayarını düşük (önerilmez) seviyesine getir.
Saat vs bazı işlevlerde hata verme sebebi ise;
Araçlar>eklentiler sekmesinde açılan kutudaki onay kutucuklarını işaretle ve tamam a bas (NOT: bu işlemi yapabilmesi için bilgisayarınızda kurulu olan ofisin kaynak cd sini bulundurmalısınız)

sayın muygun teşekkür ederim
dediklerinizi yaptım ancak sorun devam ediyor.programı çalıştırıp makroları aktiv et dedikten sonra "excel bir sorunla karşılaştı........." mesajını veriyor.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Eğer taşıdığınız veride kullanıcı tanımlı fonksiyon varsa (yani işte ktf evde yok gibi) bu hücrelerde değer hatası verir.
1.seçenek ofisi kaldırıp yeniden kurun.
eğer sonuç alamazsanız sorunu Windows'ta arayın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 İngilizce
Sayın bulentcigali,

Benzer bir sorunla bende karşılaşmıştım.Visual Basic editöründe Tools sekmesi altında References seçeneğini açtığınızda karşınıza çıkan Available References seçeneklerinde şuanda adını tam hatırlayamadığım ama "Missing" ile başlayan bir referans adı seçili.Bu referansı kaldırdığımda benim sorunum çözüldü.Umarım sizinde işinize yarar.

sayın sailor01 evet bende references seçeneğindeki MISSING:Ref Edit Control seçeneğini seçmiştim.herhalde muygun un dediği gibi ofis programlarında farkılık var her iki makinayada aynı ofis yüklemem gerekecek.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.saygılarımla