yeni bir satır renklendirme sorusu

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstatlar acil yardım lütfen

Üstatlarım merhaba..bugüne kadar sorularıma anında yanıt aldım..ama sabahtan sorduğum "yeni bir satır renklendirme" soruma üzülerek söylüyorum ki yanıt alamadım..yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba.

makrolar konusunda o kadar iyi sayılmam ama önerimde senin sorununu çözecektir eminim. şimdi tarih formatına göre sayfanın bir yerine ay ay tarihlerin başlangıç ve bitiş değerlerini yazıyorsun mesala 2009-01-01 bir hücreye 2009-01-31 onun yanındaki hücreye bunun gibi altlarına bütün aylarını yaz. sonra koşullu biçimlendirden arasında değerini işaretle başlangıç yerine ayın ilk tarihini bitiş yerinede ayın sonunu göster istediğin rengi seç buda işini görür aynı kapıya çıkıyor nede olsa :D

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyada aktif satırın ve hücrenin renklendirilmesi ile ilgili çalışmamı bulabilirsiniz.

Bu dosya eklenti dosyası olup, ilgili tanımlama yapıldıktan sonra
Tools(Araçlar)>> Aktif Hücre Renklendirme
menüsünde gerekli parametleri tanımlayabilirsiniz.

Eklenti dosyasının kullanımı ile ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=7756

http://www.excel.web.tr/showpost.php?p=153977&postcount=130

Desteklerinden dolayı www.excel.web.tr üyelerine ve Sn.leventm hocama teşekkür ederim.
Arkadaşlar ripek in satır renklendirmesine sütun renklendirmesini de ekledim. Özellikle küçük hücreli tablolarda çok işime yarıyor.

Örnek Dosyalar
http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=16636

Kod

[vb:1:869874d0bd]'Sütun Renklendirmesi
Range(Cells(6, ActiveCell.Column), Cells(6, ActiveCell.Column)).FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:=1
Range(Cells(6, ActiveCell.Column), Cells(6, ActiveCell.Column)).FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 36
Range(Cells(6, ActiveCell.Column), Cells(6, ActiveCell.Column)).FormatConditions(1).Font.Bold = False
Range(Cells(6, ActiveCell.Column), Cells(6, ActiveCell.Column)).FormatConditions(1).Font.ColorIndex = 0
'--------------------------------------------------------------------[/vb:1:869874d0bd]
burada senin konu ilenmiş hocam bi gözat istersen

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
musty98 arkadaşım..herşeyden önce ilgine ve emeğine teşekkür ederim..ama ben anlayamadım sanırım ..koşullu biçimlendirmede en fazla 3 koşul var,oysa benim 12 aylık koşula ihtiyacım var..her rengi kullanmayacağım..ocak için sarı şubat için mavi,mart için sarı,nisan için mavi..... gibi..sanırım daha iyi anlatabildim...ekteki dosya zaten açıklayıcı sanırım..onun üzerinde gösterirsen sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
ne demek rica ederim bende çok yardım aldım buradan hepimiz hepimiz için elbette :D makrom dediğim gibi çok iyi değil basit numaralara göre hücre renklendirmesi yapabiliyorum elimden gelen şimdilik bu bunu satıra yaymak isterseniz ve makro nun tarih aralığı süzmesi için araştırabilirsiniz meseleyi en azından ilham verir size. dosya ekliyorum. koşullu biçimlendirme dediğiniz gibi 3 e kadarmış malesef yoksa oda işimizi görürdü :D

Ekli dosyalar