Yeni Satınalma Düzeni

Arkadaşlar size yapmak istediğim konuyu açıklıyorum.Benim elimde A'dan Z'ye kadar klasörlenmiş satınalma dosyaları mevcut.Yani klasörleri firma isimlerine göre A'dan Z'ye kadar ayırdım ve bir klasöre mesela A-B-C-D harflerini koydum bunlar firmaların baş harflerini temsil ediyor firmaları alfabetik düzene koydum her firmanın dosyası kendi klasörü içerisinde yine alfabetik sırada diyelimki A-B-C-D Klasöründe A'da başlayan firmaların dosyaları var bunlar tabiki D'ye kadar şimdi benim yapmak istediğim bu düzeni değiştirmek istiyorum klasörleri firmalar göre değilde malzemeye göre ayırmak istiyorum diyelimki yine A-B diye bir adet klasörüm olsun ama ben bunun içine mesele A ile başlayan hangi malzemeyi alıyorum açıölçer diyelim bunu koyacam aynı klasörde B ile başlayan malzeme olacak yani klasörün dışında hangi harfler varsa o harfler ile başlayan malzemeler olacak daha öncekinde firmalar vardıya ben işte bu düzeni malzemeler olarak değiştirmek istiyorum.Yani firmalara göre ayarlanmış klasör düzenini tamamen firmalardan aldığım malzemelere göre düzenlemek istiyorum.Buda benim şu işime yarayacak Bu satınalma dosyalarının içerisinde firmalardan aldığım teklifler ve sipariş teyitlerim var.Ben şu anki düzende mesela geriye döndüğüm zaman klasörler firmalara göre düzenlendiği için şu malzemeden diyelimki a firmasında teklif almışım ama başka hangi firmadan teklif aldığımı bulamıyorum bunu bulmam için klasörlerin alfabetik düzeninin malzemelere göre olması gerektiğini düşünüyorum.Aynı dosya içerisinde alt alta olurlarsa hemen bulmam kolay olacak.Şimdi ben bunun için nasıl bir exel tablosu oluşturabilirim.Şuanda malzemeleri A' dan Z'ye kadar teker teker bilgisayara işliyorum İşe böyle başlamaya karar verdim.Size göre başka ne tür bir uygulama yapabilirim.En kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum.yada nasıl bir exel uygulaması olabilir.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003 EXCELL 2003
Sayın Harun55 ,
Sorularınızı daha kısa ve öz sorabilirseniz bir de yapmak istediğiniz program , formül vs. örnek bir dosya ile gönderirseniz daha kolay yardım edileceği kanaatindeyim.. saygılarımla..

kardeş güzel demişin bundan sonraki sorular kısa ve öz olur ama elimde örnek bir tablo yada vs.. yok.Örnek tablo yada vs.. yi zaten sizden istiyorum ona göre fikir yürüteceğim