- Excel Vers. ve Dili
-
Excel 2003 Türkçe
Matematik Öğretmeni VB,Excel-VBA,...
Arkadaşlar merhaba.
Aşağıdaki kodlarla bir veri tabanı oluşturuyorum.(VB6 da)Fakat burda size üç sorum olacak:
1-Veri tabanının ismini ben belirlemek istiyorum.Yani form üzerindeki Textbox nesnesinde yazdığım şey(Ör:2006-2007) veri tabanının ismi olsun yani oluşturulan veri tabanının ismi 2006-2007 olsun.Bunu bir türlü başaramadım.
2-Veri tabanı dosyasına sadece bir tablomu atabiliyoruz.Yani birden fazla tablonun olduğu bir veri tabanına ihtiyacım var.Fakat yukarıdaki kodlarla sadece bir tablo oluşturabiliyorum.
3-Veri tabanı tablolarına alanları atarken bu alnaların formatını veya uzunluğunu nasıl tespit ediyoruz.
Teşekkürler.
Aşağıdaki kodlarla bir veri tabanı oluşturuyorum.(VB6 da)Fakat burda size üç sorum olacak:
1-Veri tabanının ismini ben belirlemek istiyorum.Yani form üzerindeki Textbox nesnesinde yazdığım şey(Ör:2006-2007) veri tabanının ismi olsun yani oluşturulan veri tabanının ismi 2006-2007 olsun.Bunu bir türlü başaramadım.
2-Veri tabanı dosyasına sadece bir tablomu atabiliyoruz.Yani birden fazla tablonun olduğu bir veri tabanına ihtiyacım var.Fakat yukarıdaki kodlarla sadece bir tablo oluşturabiliyorum.
3-Veri tabanı tablolarına alanları atarken bu alnaların formatını veya uzunluğunu nasıl tespit ediyoruz.
Teşekkürler.
Kod:
Private Sub command1_click()
Dim DatabasePath As String
Dim Cat As Object
Dim NewTable As Object
DatabasePath = App.Path + "\Tools\Data.mdb "
Set Cat = CreateObject("ADOX.Catalog")
Cat.Create "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & DatabasePath
Set NewTable = CreateObject("ADOX.Table")
With NewTable
.Name = "KÜTÜK"
.Columns.Append "Kimlik"
.Columns.Append "SINIF_ŞUBE"
.Columns.Append "OKUL_NO"
.Columns.Append "ADI"
.Columns.Append "SOYADI"
..................
..................
End With
Cat.Tables.Append NewTable
End Sub