yeniden adlandır büyük-küçük harf

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
merhaba ben bilgisayarımdaki excel yada word dosyalanının hepsinin büyük yada küçük olması istiyorum..bunun için bir yol var mı...tüm dosyalar karman karışık gözümü yoruyorlar çalışırken....

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
linkin tamamını inceledim..linkte excelin kendi hücrelerinde büyük küçük harf değişimi anlatılmış...Ben bunu biliyorum ..benim sorum bu değil ...

benim sorum; örneğin BELGELERİM klasörünü açıyorsunuz 20 tane klasör var diyelim.kimi küçük harfle yazılmış kimi büyük harfle ....tümünü küçük harfe döndürmek için ne yapılabilir...

ya da 2.örnek olarak BELGELERİM klaörünü açıyorsunuz orada diyelim ARŞİV isimli klasörüm var..Klasörü açtığınızda 25 tane karışık word ve excel dosyaları var..bu dosyaların isimleri kimi büyük harf kimi küçük harf ...tümünü küçük harf yapmak istiyorsunuz..

Yani klasörlerin veya excel-word gibi dosyaların büyük küçük harf düzenini nasıl sağlarım ?

ynmcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Syn.Melisce ;
Daha önceden gördüğüm bir lik var belki sende bakmışsındır. Ancak işe yarayıp yaramadığını denemedim.
Ayrıca Bu işlem makro bulunan excel dosyalarında hatalara neden olabilir. Hatta olabilir değil illaki olur. ( Makrolarda dosya yolları ile ilgili kodlar varsa. ) http://www.sinanilyas.com/makale/13/dosya-adi-duzenleyici-v2.1.4.php

Excel Vers. ve Dili
windows xp türkçe
Syn.Melisce ;
Daha önceden gördüğüm bir lik var belki sende bakmışsındır. Ancak işe yarayıp yaramadığını denemedim.
Ayrıca Bu işlem makro bulunan excel dosyalarında hatalara neden olabilir. Hatta olabilir değil illaki olur. ( Makrolarda dosya yolları ile ilgili kodlar varsa. ) http://www.sinanilyas.com/makale/13/dosya-adi-duzenleyici-v2.1.4.php

çok teşekkür ederim..daha evvel görmemiştim bu programı...