YETKİ VERME

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
merhaba arkadaşlar benim bir excel dosyam var bu dosyayı arkadaşlara veriyorum bu dosyayı hangi bilgisayara yüklendiyse eğer excel dosyasında Sayfa2 de o bilgisayar kullanıcı adı varsa excel dosyasını açabilsin yoksa açamasın.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Bence dosyaya şifre koyup, öyle verin..... Şifreyi bilen dosyayı açabilir sadece. Dediğiniz gibi olursa, makroları devre dışı bırakarak dosyayı herkes açabilir.

.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Dosyaya şifre verip oyle versem verdiğim arkadaş arkadaşına verir ben bunu engellemek için istedim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
ALTIN ÜYELİĞİM YOK DOSYAYI AÇAMIYORUM

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Eklediğim linklerden indirin.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Merhabalar göndermiş olduğunuz dosyada ben aşağıdaki kodla kullanıcı adını otomatik getirmek istiyorum orneğin yetkilendirme sayfasına B2 hücresine getiriyorum fakat yetkilendirme sayfasını açıp B2 hücresine tıkladığımda kullanıcı ismini getiriyor benim istediğim dosya başka bilgisayara yüklendiğinde Yetkilendirme sayfasına girmeden Kullanıcı ismini yazsın
Public Function UserName()
UserName = Environ$("UserName")
End Function

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
4 nolu mesaj ekinde yetkili kullanıcıları siz sayfada belirleyeceksiniz. Aksi halde her kullanıcı (yani her bilgisayar) yetkili olur.
Dosya açılışta kullanıcı adını tespit ediyor. Ve bunu kullanıcılar sayfasında A1 A100 aralığında arıyor.
kullanıcılar sayfasında tespit edilen kullanıcı adı varsa kullanıcılar sayfası hariç sayfaları açıyor.

5 nolu mesaj eki ise (bence daha kullanışlı) kişilere kullanıcı adı ve şifre tanımlıyorsunuz. Aynı zamanda dosyadaki sayfaları yetkiye göre açık yada kapalı yapabiliyorsunuz.

4 nolu mesaj ekindeki dosya için dediğiniz şekilde işlem yapabilmek için kullanıcıya bir dosya verirsiniz. (bu dosya açılışta dosya içindeki gizli bir sayfaya kullanıcı adı,ip mac vs.. ne gerekiyorsa yazar. bu dosyayı tekrar size post eder. Siz bu dosyadaki bilgileri kullanıcılar sayfasına yazarak işlemi tamamlarsınız. Ama bu işlem çok daha uzun.
Bunların yerine;
-Bilgisayara oturup kontrol etme şansınız varsa kullanıcı adını kontrol edip kullanıcılar sayfasına yazın.
-Yine bilgisayarda iken (tıpkı kullanıcılar sayfasını açmak için istenen şifreli makro gibi bir makro ile bilgisayar adı kullanıcılar sayfasına yazdırılır.
-Tabi tüm bu işlemler insanları tedirgin edebilir. Bunun yerine haluk bey'in önerisini kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Dosyayı verdiğim kişiler şifreyi de birbirlerine söyler ben aşağıdaki kodla kullanıcı adını dosya hangi bilgisayarda ise o bilgisayar kullanıcı adını B2 hücresine getiriyor fakat B2 hücresine tıklandığında kullanıcı değişiyor benim istediğim dosya açıldığında kullanıcı adı değişsin.
Public Function UserName()
UserName = Environ$("UserName")
End Function

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosya hangi bilgisayardaysa o kullanıcının adının listeye eklenmesi, dosyanın "açıldığı her bilgisayarda çalışması" anlamına gelmez mi? Hem sadece izin verdiğiniz/istediğiniz bilgisayarda çalışmasını hem de her bilgisayarda çalışmasını istemek birbiriyle çelişmiyor mu?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Birde bu eki deneyin.
Dosya ilk açıldığında kullanıcılar sayfası A1 hücresini kontrol eder.
Hücre boş ise dosyanın açıldığı pc nin kullanıcı adını hücreye yazar
Artık bu pc de dosya aktif olarak kullanılabilir.
Umarım istediğinizi karşılar.
İyi çalışmalar.
Link:
http://dosya.co/xuwtgafd16i9/polis-53-kullanıcı_yetkilendirme-1.zip.html

Ekli dosyalar