Yıllık Genel Durumu Çıkarmak

Katılım
14 Mayıs 2009
Mesajlar
95
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Bir işletmenin 12 aylık satışının toplamlarını hem ay hem de yıl bazında gösteren bir genel durum tablosu hazırlamak istiyorum.Ekli tablo içinde açıklamalar yaptım.
Sorunlarım şunlar.
1-FATURA TUTARI HANGİ PARA BİRİMİ GİRİLİRSE GİRİLSİN TON FİYATINI USD CİNSİNDEN BULUNMASI YANİ £ VE TL Yİ $ YE ÇEVİREREK YAZMASI GEREKİYOR.
2-AYLARA AİT BİLGİLER GİRİLDİĞİMDE OCAKTAN ARALIĞA KADAR O MÜŞTERİNİN TOPLAM 12 AYLIK VERİLERİNİN (ÖRNEK:ALİ TİCARETE SATILAN TOPLAM MAL VE TOPLAM TUTAR NEKADAR OLMUŞSA) MÜŞTER TOPLAMI SAYFASINA OTOMATİK İŞLENMESİ.
3-AYLARA AİT BİLGİLERİ GİRDİĞİMİZDE AYNI BİLGİLERİN OTOMATİK OLARAK YILLIK SATIŞLAR SAYFASINA YAZILMASI GEREKİYOR.AYNI AY İÇİNDE ALİ TİCARETE BİRDEN FAZLA SATIŞLAR OLABİLİR.
 

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
9,207
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba syn. sedsa;

Öncelikle çözüm istediğiniz dosya yada sayfaların koruma şifresini kaldırın.
Dosyanızda aylara ait sayfalarda bazı değişiklikler yaparak bir uygulama oluşturdum. Eki inceleyin. Hatalı olan yerler varsa belirtin.

NOT: Aylara ait verileri girerken arasında boşluk olmayacak şekilde girin.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Katılım
14 Mayıs 2009
Mesajlar
95
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
Öncelikle Yardımların için teşekkür ederim ÜSTAD...
Koruma şifresini o sayfalarda ilgili istediklerimi yapmıştım yani o sayfalarla bir değişiklik istemiyordum ama lazım olacağını düşünmedim.Kusura bakma.
Satılan malın 1 tonunun kaç dolar ettiğini bulmaktı amacım ama sanırım yalnış anlatım.neyse önemli değil basit toplama formülü ile o sorunu çözdüm.Yalnız yıllık satışlar sayfasında yapamadım aynı formulü oraya uygulayamadım.Dediğim gibi pek önemli değil çünkü diğer sayfalarda o veriyi elde ettim zaten.Diğerleri istediğim gibi olmuş.Yalnızca satır ve sutünların pek değiştirmemem gerek galiba.Ama yine de çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Mayıs 2009
Mesajlar
95
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2010
kardeş yaptığın tablo sayesinde bir kaç tablo daha yaptım çok işime yarardı.tekrar tşk.etmek istedim çok sağol...
 
Üst