yinelemeli hesaplama ile ilgili bir sorun.

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-12-2020
Merhaba, öncelikle tüm foruma geçmiş olsun. Benim yinelemeli hesaplama ile ilgili bir sorum var. Ekte gönderdiğim örnekte sorumu da yazdım.
Eki Symantec Antivirüs ile tarayıp ekledim, herhangi bir uyarı vermedi. (Bankacıyım ve dosyayı bankada kullanmış olduğum bilgisayardan gönderiyorum). Ofis 2007 Türkçe ve Microsoft XP Türkçe. Symantec Antivirüs Full Version 10.1.5.5000 sürüm (Virüs Def. File Version 28.12.2008 rev.3) yüklü.
NOT: Dosyayı 97-2003 olarak (.xls) kaydedip ekledim.

Teşekkür ederim,

Saygılarımla.

İsmail AVCI

Sorum kısaca şu şekilde: A1 hücresine yazdığım rakamların toplanarak B1 hücresinde, A2 ye yazdıklarımın B2 de ... görülmesini istiyorum. Yani A1''e 5 yazdığımda B1'in 5 olmasını, sonra A1'e tekrar 3 eklediğimde B2'nin 8 olmasını (5+3) ve bu şekilde A2-B2, A3-B3.. devam etmesini istiyorum. Ayrıca A sütununda belli renkteki hücrelerin de toplamının ayrı bir hücrede toplanamsını istiyorum. Yani A sütununda 1-2-6-11 hücreler sarı, 3-7-9 hücreler mavi.. olduğunu düşünürsek mesela C1 hücresinde sarıların toplamının, C2 hücresinde mavilerin toplamının olmasını istiyorum.
ben uğraştım ama yapamadım. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.
Not: sorum kısa demiştim ama sanırım biraz uzun olmuş, kusura bakmayın lütfen.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-12-2020
Sorum ve sorunum hala geçerli. Çok fazla excel, vba bilgim yok, basit formüllerle yapmaya çalıştım olmadı, forumu da aradım ama bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.