Yinelenen Satırlardan 1 Tane Bırakarak Diğerlerinin İçeriğini Temizleme

Katılım
3 Mart 2024
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2019
Altta belirttiğim gibi bir dosyam var, bu yinelenen değerlerin sadece 1 tanesinin kalmasını istiyorum ve diğerlerini; silmek değil, içeriğini temizlemek istiyorum yani o sutün kalıcak içindekiler gitçek. nasıl yapabilirim ? teşekkürler iyi forumlar.

Örneğin;

ÖRNEK YAZI
ÖRNEK YAZI
ÖRNEK YAZI
ÖRNEK YAZI
ÖRNEK YAZI
2ÖRNEK YAZI2
2ÖRNEK YAZI2
...
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,605
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Verilerinizin A sütununda olduğunu varsayarsak, aşağıdaki kod yeterli olacaktır.
C++:
Sub sil()
Dim sat As Long
    
    For sat = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row To 2 Step -1
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), Cells(sat, 1)) > 1 Then _
            Cells(sat, 1).ClearContents
    Next
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
3 Mart 2024
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2019
Merhaba,
Verilerinizin A sütununda olduğunu varsayarsak, aşağıdaki kod yeterli olacaktır.
C++:
Sub sil()
Dim sat As Long
 
    For sat = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row To 2 Step -1
        If WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), Cells(sat, 1)) > 1 Then _
            Cells(sat, 1).ClearContents
    Next
End Sub
Hocam şimdi deneme şansım olduda 3000 satırlık bi dosyada işe yaradı ama %25 ine uygulamadı kodu, diğerleri istediğim gibi oldu
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,605
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Başka uygulamalardan içeri aktarılmış metinler üzerinde görülmeyen/görüntülenmeyen karakterler olabilir. Ayrıca yazım sırasında (metnin başında, aralarda veya sonunda) yanlışlıkla fazladan boşluk karakteri yazılmış olabilir. Bu durumdan kurtulmak için aşağıdaki kodu bir kez çalıştırdıktan sonra #2 numaralı mesajdaki kodu tekrar dener misiniz? (Verilerinizin A sütununda olduğunu varsaydım.)
Bu da çözüm olmazsa örnek verilerinizi/dosyanızı paylaşırsanız iyi olur.
C++:
Sub Temiz()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    Cells(i, 1) = Trim(Cells(i, 1))
Next i
End Sub
 
Katılım
3 Mart 2024
Mesajlar
11
Excel Vers. ve Dili
2019
Merhaba,
Başka uygulamalardan içeri aktarılmış metinler üzerinde görülmeyen/görüntülenmeyen karakterler olabilir. Ayrıca yazım sırasında (metnin başında, aralarda veya sonunda) yanlışlıkla fazladan boşluk karakteri yazılmış olabilir. Bu durumdan kurtulmak için aşağıdaki kodu bir kez çalıştırdıktan sonra #2 numaralı mesajdaki kodu tekrar dener misiniz? (Verilerinizin A sütununda olduğunu varsaydım.)
Bu da çözüm olmazsa örnek verilerinizi/dosyanızı paylaşırsanız iyi olur.
C++:
Sub Temiz()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    Cells(i, 1) = Trim(Cells(i, 1))
Next i
End Sub
Bu oldu işte tekrardan çok teşekkürler..
 
Üst