Yoğun excel datasını nasıl hafifletebirim

Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba,
Excelde 64.000 satır ve 27 sütünu içeren datayla çalışmam gerekiyor. Fakat çalışmak zor. Yapmak istediğim işlemleri çok uzun zamanda yapıyo. En basiti kaydetmesi bile çok uzuyo ve bana verilen deadline yetşemiyorum.
Bu yoğun data da çalışmalarımı nasıl daha erken sürede yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Yaklaşık 1,8 milyon hücre ile çalışıyorsunuz bence yapılabilecek çok fazla bir şey yok.Dosya boyutu da büyük olmalı. Belki süz işlemini kullanırsanız bir nebze olsun daha hızlı işlem yapabilirsiniz.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın devran,

Mümkün ise verilerinizi 2'ye 3'e veya daha fazla parçaya bölerek çalışmayı deneyin.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,
Excelde 64.000 satır ve 27 sütünu içeren datayla çalışmam gerekiyor. Fakat çalışmak zor. Yapmak istediğim işlemleri çok uzun zamanda yapıyo. En basiti kaydetmesi bile çok uzuyo ve bana verilen deadline yetşemiyorum.
Bu yoğun data da çalışmalarımı nasıl daha erken sürede yapabilirim
Excel 2007 veya Access kullanın.

.

Excel Vers. ve Dili
xp
filtrelediğim verileri başka sayfaya atarken tüm veriler geliyor
filtrelediğim veriyi nasıl kopyalaya bilirim.

Kopyala-yapıştır ile, sadece filitrediğiniz satırlar kopyalanır.

Excel Vers. ve Dili
xp
Tamam Da Count YaptiĞimda TÜm Datanin Sayisini Verİyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
görünür hücreleri seç

Sy Arkadaşım ekteki resimden de anlayacağın üzere Özelleştir/komutlar/Düzen menüsünden Görünür hücreleri seç simgesini sol mausla tutup Yardım Menüsünün yanına bırakın, özelleştir menüsünü kapatın. İster süzülmüş ister gizlenmiş hücre, satır veye sütun olsun fark etmez siz kopyalamak istediğiniz hüçreleri seçip Yardım Menüsünün yanına bıraktığınız simgeye tıkladıktan sonra kopyalayın istediğiniz yere yapıştırınız. Sadece seçtiğiniz hücrelerin kopyalandığını göreceksiniz başarılar dilerim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın devran,

Dosyanız özel değil ise neyi nasıl yapmak istediğinizi anlatan bir açıklama ile buraya ekleyin. Dosyanız üzerinde gereken düzenlemeleri yapmaya çalışalım.