#yok yerine 0 yazması

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Türkçe
Ekteki tabloda sonuç kısmına #yok yerine 0 yazması mümkünmü
teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2000, visual basic
Sizin formülünüzde ilk formül hücresini aşağı çektiğimizde hepsinde doğru değeri yazıyor, işleyişi böyle midir?

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
Ben hata mesajı yerine 0 veya "" çıkmasını istediğimde formülü iki kere yazarak düzenliyorum. Bir çok yerde de böyle gördüm. daha pratik bir yolu var mı bilmiyorum.

Kod:
=IF(ISERROR(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A2;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A2;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış"));0;(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A2;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A2;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış"))
işte excel ingilizce kullanıyoruz. bende bu şekilde açıldı.

özeti şu: FORMÜLÜN TAMAMI ifadesini silerek yerine kendi formülünüzü olduğu gibi kopyalayın. 0 yerine hiç bir şey çıkmasın isterseniz 0'ı "" (2 adet çift tırnak) ile değiştirin.

=IF(ISERROR(FORMÜLÜN TAMAMI);0;(FORMÜLÜN TAMAMI))

Türkçe excel kullanıyorsanız:

=EĞER(EHATALIYSA(FORMÜLÜN TAMAMI);0;(FORMÜLÜN TAMAMI))

veya

=IF(ISERROR(FORMÜLÜN TAMAMI);"";(FORMÜLÜN TAMAMI))
=EĞER(EHATALIYSA(FORMÜLÜN TAMAMI);"";(FORMÜLÜN TAMAMI))

gerekirse parantez adetlerini düzenleyin.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

2007 versiyonunda bu özellik için yeni bir fonksiyon eklenmiştir ve kullanımı gayet pratiktir.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel/HA012317651055.aspx

EĞERHATA işlevi

Uygulandığı uygulamalar: Microsoft Office Excel 2007

Bir formül bir hatayı değerlendirirse belirttiğiniz bir değeri getirir; aksi takdirde, formülün sonucunu getirir. EĞERHATA işlevini, formüldeki (formül: Hücrede, bir araya geldiklerinde yeni bir değer üreten bir dizi değer, hücre başvurusu, ad, fonksiyon veya işleç. Bir formül her zaman eşittir işaretiyle (=) başlar.) hataları yakalamak ve işlemek için kullanın.

Sözdizimi
EĞERHATA(değer,eğer_hataysa_değer)
Değer , hatayı denetleyen bağımsız değişkendir.
Eğer_hataysa_değer , formül bir hatayı değerlendirirse, verilecek değerdir. Aşağıdaki hata türleri değerlendirilir: #YOK, #DEĞER!, #BAŞV!, #SAY/0!, #SAY!, #AD? veya #BOŞ!.

Uyarılar
  • Değer veya eğer_hataysa_değer boş bir hücreyse, EĞERHATA bunu boş bir dize değeri ("") olarak algılar.
  • Değer bir dizi formülüyse, EĞERHATA, değerde belirtilen aralıktaki her hücre için sonuç dizisini getirir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Türkçe
selamlar,

2007 versiyonunda bu özellik için yeni bir fonksiyon eklenmiştir ve kullanımı gayet pratiktir.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel/ha012317651055.aspx

eğerhata işlevi

uygulandığı uygulamalar: microsoft office excel 2007

bir formül bir hatayı değerlendirirse belirttiğiniz bir değeri getirir; aksi takdirde, formülün sonucunu getirir. Eğerhata işlevini, formüldeki (formül: Hücrede, bir araya geldiklerinde yeni bir değer üreten bir dizi değer, hücre başvurusu, ad, fonksiyon veya işleç. Bir formül her zaman eşittir işaretiyle (=) başlar.) hataları yakalamak ve işlemek için kullanın.

sözdizimi
eğerhata(değer,eğer_hataysa_değer)
değer , hatayı denetleyen bağımsız değişkendir.
eğer_hataysa_değer , formül bir hatayı değerlendirirse, verilecek değerdir. Aşağıdaki hata türleri değerlendirilir: #yok, #değer!, #başv!, #say/0!, #say!, #ad? Veya #boş!.

uyarılar
[lıst]
[*]değer veya eğer_hataysa_değer boş bir hücreyse, eğerhata bunu boş bir dize değeri ("") olarak algılar.
[*]değer bir dizi formülüyse, eğerhata, değerde belirtilen aralıktaki her hücre için sonuç dizisini getirir.
[/lıst]
hocam ben dedikleriniz yaptım formül yanlış diyor ben yapamadım size zahmet tabloda yapabilrmisiniz

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
=EĞERHATA(formülün tamamı;0)

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
deneyiniz.

Kod:
=IFERROR(IF(INDEX('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;MATCH($A21;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);COLUMN())=INDEX('Merch Database'!$A:$J;MATCH($A21;'Merch Database'!$A:$A;0);COLUMN());"Doğru";"Yanlış");0)

=EĞERHATA(EĞER(İNDİS('DSD Bayi Bilgileri'!$A:$J;KAÇINCI($A21;'DSD Bayi Bilgileri'!$A:$A;0);SÜTUN())=İNDİS('Merch Database'!$A:$J;KAÇINCI($A21;'Merch Database'!$A:$A;0);SÜTUN());"Doğru";"Yanlış");0)

yalnız hesapalamaları manuele çevirmişsiniz. girilen formüllerin tekrar hesaplanması için ya otomatik yapınız veya F9 fonksiyon tuşuna basınız.