Yüzde hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar herkese kolay gelsin... Konu başlığını bulamadım bu yüzden yazmak zorunda kaldım...Ricam şu..
A1 = 10000
A2 = 5100
A3 = 2900
A4 = 1200
A5 = 800
A1 diğer hücrelerin toplamını veriyor, bana gereken a2,a3,a4,a5 a1'in yüzde kaçını temsil ediyor, yani yüzdesel dağılımını bulmaya çalışıyorum hangi fonksiyonu kullanmalıyım... teşekkürler

Bunlar işini görür sanırım
• Sayıları hızlı bir biçimde 100'ün yüzdeleri olarak görüntülemek için Biçimlendirme araç çubuğunda (araç çubuğu: Komutları yürütmek için kullanılan düğmeleri ve seçenekleri olan çubuk. Araç çubuğunu görüntülemek için Araçlar menüsünde Ã?zelleştir seçeneğini ve ardından Araç Çubukları sekmesini tıklatın.), Yüzde Stili simgesini tıklatın.
Note 1'den büyük sayılar otomatik olarak yüzde biçiminde girilir ve 1'den küçük sayılar 100'le çarpılarak yüzdeye çevrilir. Ã?rneğin 10 değerini girerseniz, sonuç %10 olur. 0,1 değerini girerseniz gene %10 değeri görüntülenir. Tüm sayıların 100'le çarpılarak dönüştürülmesini sağlamak için Araçlar menüsünden Seçenekler'i tıklatın, Düzen sekmesini tıklatıp Otomatik yüzde girişini etkinleştir onay kutusunu temizleyin
İKİNCİ KISIM
Bir veri kümesi içerisinde bir değerin yüzdelik sırasını verir. Bu fonksiyon bir veri kümesindeki bir gözlemin göreli yerini değerlendirmek için kullanılabilir. Ã?rneğin, test puanları popülasyonu arasında bir yeterlilik testi puanının yerini değerlendirmek için YÜZDERANK fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Sözdizimi
YÜZDERANK(dizi;x;anlam)
Dizi göreli yeri tanımlayan sayısal değerlere sahip dizi veya veri aralığıdır.
X konumunu bilmek istediğiniz değerdir.
Anlam verilen yüzde değeri için anlamlı basamaklar sayısını belirleyen isteğe bağlı bir değerdir. Belirtilmezse, YÜZDERANK üç basamak kullanır (0,xxx).
Uyarılar
• Dizi boşsa, YÜZDERANK fonksiyonu #SAYI! hata değeri verir.
• Anlam < 1 ise, YÜZDERANK fonksiyonu #SAYI! hata değeri verir.
• X dizideki değerlerden birine uymuyorsa, YÜZDERANK fonksiyonu doğru yüzde konumu vermek için ara değeri araştırır.
Ã?rnek
Ã?rneği, boş çalışma sayfasına kopyalarsanız anlamanız daha kolay olabilir.
Nasıl Yapılır?
1. Boş bir çalışma kitabı veya çalışma sayfası oluşturun.
2. Yardım konusundaki örneği seçin. Satır veya sütun başlıklarını seçmeyin.

Yardım'dan bir örnek seçme
3. CTRL+C tuşlarına basın.
4. Çalışma sayfasında, A1 hücresini seçin ve CTRL+V tuşlarına basın.
5. Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.
A
Veri
13
12
11
8
4
3
2
1
1
1
Formül Açıklama (Sonuç)
=YÜZDEDEÐERİ(A2:A11;2) Yukarıdaki listedeki 2'nin yüzde değeri (kümedeki 3 değerleri 2'den küçük ve 6 değerleri de 2'den büyük olduğundan 2; 3/(3+6)=0,333, 0,333)
=YÜZDERANK(A2:A11;4) Yukarıdaki listede 4'ün yüzde rank'ı (0,555)
=YÜZDEDEÐERİ(A2:A11;8) Yukarıdaki listede 8'in yüzde rank'ı (0,666)
=YÜZDEDEÐERİ(A2:A11;5) Yukarıdaki listede 5'in yüzde değeri (4'in YÜZDEDEÐERİ ile 8'in YÜZDEDEÐERİ arasındaki 1 çeyreği, 0,583)
Note Sayıları yüzde olarak görüntülenmek için hücreyi seçip, Biçim menüsündeki Hücreler'i tıklatın. Ardından, önce Sayı sekmesini, sonra da Kategori kutusundaki Yüzde'yi tıklatın.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
B2 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve aynı formülü B3, B4, B5 hücrelerine kopyalayın.

=A2/$A$1*100

Excel Vers. ve Dili
türkçe ofis 2003
arkadaşlar excelde a1 a2 a3 a4 hücrelerinin yüzdesini tek hücrede nasıl alırım.
tek hücrede rakamı değiştiğim vakit hepsi değişmeli.

bilisim2010

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-12-2025
selamlar ben exelde bir hücreye %5 yazdıgımda öteki hücremde olan rakamın değişmesini istiyorum bunun formülü nasıl oluyo rica etsem yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007 türkçe
arkadaşlar yüzdeliği nasıl hesaplayacağım,formül denen şey nedir nasıl yapılır toplam on sorunun üçer yanıtının yüzdeliğini almam gerek

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
arkadaşlar yüzdeliği nasıl hesaplayacağım,formül denen şey nedir nasıl yapılır toplam on sorunun üçer yanıtının yüzdeliğini almam gerek
Merhaba,

Bu formül öyle birşey ki!
kriterler belli ve soru açık olduğunda kesin sonucu verir.