yüzde sorunu

archers70

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 365 ing
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-08-2026
Herkese merhabalar ;
benim naçizane iki tane sorum olacak belkide çok basit ama ben yapamadım şöyleki ; ekteki dosyadakı b sutununda ki sayıların yanlarında % işaretleri var ve bu aldığım rapordan otomatik geliyor, ancakben bu % işaretini istemiyorum ne yapabilirim? bir de C sutununda ki isimler,in başında ak var bunları nasıl kaldırabilirim? buda raporda oto geliyor ve liste uzun burada kısa bır yeri ni verdim.
Saygılarmla

Ekli dosyalar

archers70

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 365 ing
23-08-2026
Yüzde sorunu !

Herkese merhabalar ;
benim naçizane iki tane sorum olacak belkide çok basit ama ben yapamadım şöyleki ; ekteki dosyadakı b sutununda ki sayıların yanlarında % işaretleri var ve bu aldığım rapordan otomatik geliyor, ancakben bu % işaretini istemiyorum ne yapabilirim? bir de C sutununda ki isimler,in başında ak var bunları nasıl kaldırabilirim? buda raporda oto geliyor ve liste uzun burada kısa bır yeri ni verdim.
Saygılarmla

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

1 - B sütununu seçip hücre biçimlendirme menüsünden "GENEL" ya da "SAYI" olarak biçimlendirin. Bu şekilde % işaretlerinden kurtulursunuz.

Bu düzeltme sonunda 20% değeri 0,20 olarak görünür.

Eğer siz bu değer hücrede 20 olarak görmek istiyorsanız E1 hücresine 100 yazın ve bu hücreyi kopyalayın. B sütunundaki veri olan hücrelerinizi seçin. Seçili alan üzerinde sağ klik yapın. Açılan menüden ÖZEL YAPIŞTIR-DEĞERLERİ-ÇARP komutunu verin. Daha sonra ilk aşamada bahsettiğim biçimlendirmeyi yapın.

2 - C sütunundaki ifadelerin içinde sadece başka "ak" ifadesi geçmiyorsa değiştir menüsünden bu istediğinizi yapabilirsiniz.

Yani aşağıdaki şekilde bir kelime yoksa;

akdamak

Eğer bu tarz verileriniz yoksa C sütununu seçin. CTRL+H tuşlarına basın. İlk kutuya ak yazın ve tümünü değiştir deyin.

Eğer tekrarlı "ak" ifadeleri varsa formülle çözüm kullanmalısınız. D2 hücresine aşağıdkai formülü uygulayıp alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin.

Kod:
=PARÇAAL(C2;3;UZUNLUK(C2)-2)

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Home Single Language x64 TR
29-05-2025
Sayın Korhan Ayhan;

Günaydın.

Katkınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

archers70

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 365 ing
23-08-2026
teşekkür ederim , allah razı olsun :)
birşey sorabilirmiyim, yüzde olan yerde bu ctrl+h yi uygulayabilirmiyim? ilk satıra % yazsam değiştir desem? çünkü dediğim gibi bu bir rapordan geliyor ve E hücresi dolu , yogun bir rapor o yüzden herhangibir yere 100 yazamam , daha pratik bir çözümü olabilir mi? sadece 20 görünmesi için. 0,20 işime yaramaz :)