- Excel Vers. ve Dili
- 2010 türkçe
%yüzdelikler hakkinda ( yarın maaşlari ödicem acil yadim )
arkadaslar selamlar cok saglam forumunuz var excel yapılacak birseyse hemen yardim ediyorsunuz simdiden tesekürler.. sorunumu asagida anatacam
H deki sayının %3nu
I daki sayının %5 ini
j deki sayının %8 ini
K deki sayının %0.75 (sıfır nokta 75ini )
L deki sayının %1.25 ini
M deki sayının %2 sini N ye genel toplam olarak atsın umarım anlata bilmisimdir dosyayı upload ediyorum asagida dosya
misal H ye 500 dolar yazdim onun %3nu ne yegondersin
yada j ye 750 yazdim 750nin %8ini neye yollasin...
arkadaslar ornek bi dosya aldim onuda ekliyorum herhalde bu kez tam olarak anlatabilecem
şimdi H I J tamam K deki sayının %0.75 L deki sayının %1.25 ini M deki sayının %2 sini N ye genel toplam olarak gelsin asagida eklicegim satıcalar dosyasında oldugu gibi boyle bi formul var =H2*(3%)+I2*(5%)+J2*(8%)
=H2*(3%)+I2*(5%)+J2*(8%)
kısacasi H I J K L M ye yazacagim sayıların yuzdelerini Nye versin DEMEK istedigim asagidaki saticilar dosyasındaki gibi olacak
ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM
arkadaslar selamlar cok saglam forumunuz var excel yapılacak birseyse hemen yardim ediyorsunuz simdiden tesekürler.. sorunumu asagida anatacam
H deki sayının %3nu
I daki sayının %5 ini
j deki sayının %8 ini
K deki sayının %0.75 (sıfır nokta 75ini )
L deki sayının %1.25 ini
M deki sayının %2 sini N ye genel toplam olarak atsın umarım anlata bilmisimdir dosyayı upload ediyorum asagida dosya
misal H ye 500 dolar yazdim onun %3nu ne yegondersin
yada j ye 750 yazdim 750nin %8ini neye yollasin...
arkadaslar ornek bi dosya aldim onuda ekliyorum herhalde bu kez tam olarak anlatabilecem
şimdi H I J tamam K deki sayının %0.75 L deki sayının %1.25 ini M deki sayının %2 sini N ye genel toplam olarak gelsin asagida eklicegim satıcalar dosyasında oldugu gibi boyle bi formul var =H2*(3%)+I2*(5%)+J2*(8%)
=H2*(3%)+I2*(5%)+J2*(8%)
kısacasi H I J K L M ye yazacagim sayıların yuzdelerini Nye versin DEMEK istedigim asagidaki saticilar dosyasındaki gibi olacak
ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM
Ekli dosyalar
-
20.5 KB Görüntüleme: 11
-
59.5 KB Görüntüleme: 7
Son düzenleme: