• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yuvarlayarak tam sayıyıya bölme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar,
Öğrenciler için not dağılımı yapmaya çalışıyorum fakat mesela 41 verdiğim notu 6 hücreye tamsayı olarak yuvarlama işlemi yaparak bölemiyorum. 6 hücreli denememde bunu kullandım =YUVARLA(G1/6;TAMSAYI(1)) ama 41 olan değer 39 a bölünüyor. bölünen sayıların tam olarak verdiğim sayıyı göstermesi gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim.

ne istediğiniz tam anlaşılmıyor maalesef. Örnek dosya ekleyip, olması gerekeni elle yazarak belirtirseniz daha iyi olur.

Merhaba arkadaşlar,
Öğrenciler için not dağılımı yapmaya çalışıyorum fakat mesela 41 verdiğim notu 6 hücreye tamsayı olarak yuvarlama işlemi yaparak bölemiyorum. 6 hücreli denememde bunu kullandım =YUVARLA(G1/6;TAMSAYI(1)) ama 41 olan değer 39 a bölünüyor. bölünen sayıların tam olarak verdiğim sayıyı göstermesi gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,

Formül ile zor gibi görünüyor. Korhan beyin bir çalışmasını hatırlıyorum, "Performas, Ders İçi Etkinlik" gibi anahtar kelimeler ile arama yaparsanız bulabilirsiniz.

ne istediğiniz tam anlaşılmıyor maalesef. Örnek dosya ekleyip, olması gerekeni elle yazarak belirtirseniz daha iyi olur.

demek istediğim; öğrenciye verdiğim not 93 olsun. toplam kısmına 93 yazdığımda bu sayıyı tam sayı olarak 20 hücreye bölmesini istiyorum.

her zaman 20'ye mi bölünecek, kaça bölüneceğini nerden bileceğiz?

Peki diyelim ki 20 hücreye dağıtılacak, 93/20'nin tamsayı hali 4 olduğundan 20 hücrenin toplamı 80 yapıyor. Bu durumda toplamın 93 olması imkansız. Bunu nasıl düzenlemeyi düşünüyorsunuz? İlla tamsayı olmak zorunda mıdır?

bu sorunu aşmak için bir örnek dosya ekleyip, dağıtımı elle kendiniz yapın ki nasıl formüle edebileceğimizi düşünelim.

ben bir tane yuvarlama hesaplı denedim kimini 4 kimini 5 yapıyor ama verdiğim toplam çıkmıyor.

Örneğin 93 için 17 tanesi 4, 3 tanesi 5 olunca toplamı 93 olur ama bunu formüle etmek biraz zor.

Galiba buldum:) Belki de bulduğuma en sevindiğim çözüm oldu.

Ekli dosyalar

Geri