- Excel Vers. ve Dili
- 2010 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 09-07-2021
Sub kontrol()
islemzamani = DateValue(Range("AL3"))
zaman = Date
If zaman > islemzamani Then
ActiveSheet.Unprotect "3452"
Sheets(1).Select
Cells.Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Protect "3452"
End If
End Sub
Merhabalar,
Yukarıda ki kodu yaklaşık olarak 2 yıldır kullanıyorum. Forum katılımcıları sayesinde oluşturuldu ve başarılı bir şekilde korumalı bir sayfadaki formülleri kaldırıp verileri sabit hale getiriyor.
Ancak şu an da aynı kodu A sekmesi ve B sekmesi olarak iki sekme içeren bir excel sayfasında kullanmak istediğimde problem yaşıyorum. Excel sayfası açılmıyor veya kod hata veriyor. Sebebini kendimce araştırdığımda kodun tanımlı olduğu A sekmesi açılış anında aktif değil ise yani diğer B sekmesi aktif ise Excel sayfası açılmıyor veya kod hata veriyor.
Sorunu tam anlatabilmek için biraz uzun yazdım.
Bu problemi ortadan kaldırmak için kod içindeki "ActiveSheet" yerine birinci sekme,sayfa 1 veya kodun tanımlı olduğu sekmenin adı (Örneğin : A) tanımlanarak excel sayfası açıldığında hangi sekme aktif olursa olsun kodun çalışması sağlanabilir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim....
islemzamani = DateValue(Range("AL3"))
zaman = Date
If zaman > islemzamani Then
ActiveSheet.Unprotect "3452"
Sheets(1).Select
Cells.Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Protect "3452"
End If
End Sub
Merhabalar,
Yukarıda ki kodu yaklaşık olarak 2 yıldır kullanıyorum. Forum katılımcıları sayesinde oluşturuldu ve başarılı bir şekilde korumalı bir sayfadaki formülleri kaldırıp verileri sabit hale getiriyor.
Ancak şu an da aynı kodu A sekmesi ve B sekmesi olarak iki sekme içeren bir excel sayfasında kullanmak istediğimde problem yaşıyorum. Excel sayfası açılmıyor veya kod hata veriyor. Sebebini kendimce araştırdığımda kodun tanımlı olduğu A sekmesi açılış anında aktif değil ise yani diğer B sekmesi aktif ise Excel sayfası açılmıyor veya kod hata veriyor.
Sorunu tam anlatabilmek için biraz uzun yazdım.
Bu problemi ortadan kaldırmak için kod içindeki "ActiveSheet" yerine birinci sekme,sayfa 1 veya kodun tanımlı olduğu sekmenin adı (Örneğin : A) tanımlanarak excel sayfası açıldığında hangi sekme aktif olursa olsun kodun çalışması sağlanabilir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim....