zamanlanmis makro ontime

  • Konbuyu başlatan xxrt
  • Başlangıç tarihi
X

xxrt

Misafir
hoguz2 Tarih: Cum Mar 04, 2005 16:33 Mesaj konusu: zamanlanmis makro ontime ?

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar,

Bir makromun 31-03-2005 saat 10.00 da workbook kapali dahi olsa çalışmasını ( ontime methodunun yaptığı gibi )

Eğer çalışamıyorsa 1 er saat ara ile tekrar çalışmayı denemesini ( çünkü excel uygulaması kapalı olabilir )

Ve o gün çalışırsa kendisini vermiş olduğum ikinci tarihte calişacak sekilde ayarlamasını ( 30-04-2005 saat 10.00 gibi )

31-03-2005 tarihinde hiç calışmamıssa diğer bir makromun çalışmasını sağlayacak kodlar yazılabilir mi ?

yoksa böylesi kodlar çok zor mu yazılır. Tek seceneğim zamanlanmış görevler mi ?

Eğer bu kodlar yazılabilirse güzel bir örnek olacağını düşünüyorum.



İyi çalışmalar,

danersin Tarih: Cum Mar 04, 2005 17:05 Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
yoksa böylesi kodlar çok zor mu yazılır.


Hayır ama fazla hazıra alışırsanız bu forumun size bir faydası olmaz. Ben yol göstermek açısından aşağıdaki kodu ekliyorum. Bunu istediğiniz şekle uyarlamaya çalışın..

Bu kodu bir workbook modülüne yapıştırıp, .xla (addin klasörünüze kaydedin "zaman.xla" ismi ile

visual basic kodu:
--------------------------------------------------------------------------------
Private Sub Workbook_Open()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:05"), "makro"
End Sub
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.OnTime dTime, "makro", , False
End Sub
--------------------------------------------------------------------------------



Bu koduda "mesaj.xla" ismi ile başka bir workbookta normal bir modül
altında kaydedin addin klasörünüze


visual basic kodu:
--------------------------------------------------------------------------------
Sub makro()
a = MsgBox(Time)
End Sub
--------------------------------------------------------------------------------




Bu ikisini kapatıp excel tools>addins ten mesaj ve zaman'ı aktif hale getirin. Bundan sonra exceli her açtığınızda beş saniye sonra saati görürsünüz.

hoguz2 Tarih: Cum Mar 04, 2005 18:26 Mesaj konusu:

--------------------------------------------------------------------------------

Zahmetiniz için teşekkür ederim. Elbette hazıra alışmak gibi bir niyetim yok.
Diğer taraftan bilmemek kadar da kötü bir şey yok.

Cevabınıza benzer örnekleri daha önce uyguladım benim anlayamadığım istediğim tarihte nasıl çalıştırırım.

aşağıdaki kod zaman sayıyor
Alıntı:

Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:05"), "makro"



bu kod ise bana daha yakın çünkü saate bakıyor


Alıntı:

Application.OnTime TimeValue("12:00:00"), "makro"



fakat benim istedigim hem saate hemde tarihe bakmasi

'Application.OnTime TimeValue("04.03.2005 12:00:00"), "makro"

gibi

fakat ne yazıkki böyle yazınca excel beni anlamiyor.


yardım ederseniz sevinirim 'Application.OnTime TimeValue("04.03.2005 12:00:00"), "makro" bu istegimi excele nasil anlatirim.

iyi akşamlar,
 
Üst