Gruplama

Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
merhabalar

gönderdiğim örnekte mal girişleri ve alt formda mal çıkışları var.mal girişleri tek kalemde oluyor fakat çıkışlar aynı parti numarasıyla parçalı olarak gerçekleşiyor.benim yapamadığım değişik tarihlerde ve kg larda olan bu parçalı çıkışların toplamını tek parti numarası altında toplamak daha sonra parti parti çıkışları bir raporda görebileceğim.daha sonra giriş miktarlarından çıkararak eldeki mevcut stoğu görebileceğim yardımcı olursanız çok sevinirim uzun zamandır üzerinde çalışıyorum artık sona yaklaştım
saygılar...
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ilhangundogdu77,

Örneği ekleyemediniz. Bir daha deneyebilirmisiniz


İyi çalışmalar;)
 
Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
upload yapıyorum fakat olmuyor neden ekleyemiyorum örneğimi önceki forum yazılımı daha mı iyiydi ne?
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sol alt köşedeki yanıtla düğümesine bastıktan sonra. Yanıt penceresi açılıyor.

Altında ilave seçenekler penceresi var oradan Eklentileri Yönet düğümesine basıyorsunuz. Çıkan pencereden üç gtane gözat metin kutusu var. Klikleyip dosyanızın yerini yazdırıyorsunuz. Upload a basıyorsunuz. Yeşil renk kırmızıya dönüşüyor. Pencereyi kapattıktan sonra yanıtı göndere basıp işlemi tamamlıyorsunuz.

iyi çalışmalar
 
Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
upload hatası verip durdu ama sonunda oldu

önceki soruma ek olarak birkaç birşey daha eklemek isterim:

1-form üzerinde yapılan aritmetik işlemlerin sonuçlarını tabloda oluşturduğum alana yazdıramadım(çıkış miktarı)
2-hammadde giriş formunda kalan miktarın geçerlilik kuralına >0 koşulunu yazıyorum ve geçerlilik metnine negatif değer alamaz yazıyorum fakat çalışmıyor acaba metin kutusunda deyim olduğu için mi?
3-bu rapor alt rapor meselesini hala çözemedim alt raporda ayrıntı görülüyor fakat sütün başlıkları görünmüyor
saygılar...
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ilhangundugdu77,

Aynı soruları tekrar başa gelip tekrar soruyorsunuz. Hiç bir şey anlayamadım. Oysa bir alt başlıkta düzeltmiştim bu sorduklarınızı. Ama daha önceleri de olmuştu. İnsan bir yere takılınca oradan kurtulamıyor. Eğer öteki düzelttiğim (1111115) uygulamayı indirip incelerseniz görürsünüz. Tabloya yazdırmanın en kolay yolu görünmez metin kutusu eklemek oradan da kod sayfasına bakarsanız Form Current olayında hesaplanan ve eklenen metin kutularının değerleri birbirine eşitleniyor. İkinci eklediğiniz metin kutusunu da tablonun ilgili alanıyla ilişkilendirirseniz problem çözülüyor. Bir de rapor eklemiştim aynı uygulamada onun nesini beğenmediniz. Günlük olarak hem girişi hem de çıkışı veriyor.

Giriş formunda alt form ile parti bazında ilişki olduğundan toplamları alabilmeniz için sorguya dayalı tekrar alt form oluşturmanız gerekiyor ki sorguda tarih kriteri veya değil tüm verileri toplayabilsin.

İyi çalışmalar
 
Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
merhabalar bir müddet giremedim foruma

1.sorunum: sayın modalı çıkış miktarlarını tabloya yazdıramadım.biliyorum 111115 örneğinde yapıp göndermişsiniz çok teşekkürler ama ben neden yapamıyorum neyi eksik yapmışım eğer zamanınız varsa gönderdiğim örneği inceleyebilir misiniz?

2.sorunum: bir soru daha eklemek istiyorum:Birde sayın modalı örneği incelerseniz 1111 parti numarasıyla girişi yapılan malın çıkışı 2 parça halinde farklı miktarlarda olmuş.Bu durumda bu parçalı çıkışları bir sorguda yada tabloda birleştirebilirmiyiz.yani "çıkış parti no=çıkış parti no "ise ben bunu tek şekilde görmek istiyorum.başka bir şekilde söylersem yapmak istediğim şey:girişler tek kalemde olduğundan problem yok çıkışlar aynı parti numarasıyla parçalı olduğundan giriş ve çıkışları tek tabloda gösteremiyorum eğer bu parçalı çıkışları tek parti numarası altında toplayabilirsem [giriş-çıkış] yaparak depoda o an için kalan miktarı görebileceğim rapor olarak. karışık olmadı umarım.
 
Son düzenleme:
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ilhangundogdu77,

Hep aynı noktada dönüp dolaşıyoruz. Mesajları sanırım dikkatli okumuyorsunuz. Miktar alanı için iki adet metin kutusu ekliyoruz, birisi tablonun ilgili alanıyla ilişkili, diğerinde ise veri satırında ambalaj miktarı ile ambalaj ağırlığını çarparız. Bu ikinci alan görünmez olması gerekiyor. Kodlarda ise ikisini eşitlediğimizde problem çözülmüş oluyor.

Rapor için ise, hem giriş tablosunu hemde çıkış tablosunu birlikte ekleriz, (Ölçüt olarak ise parti noyu ekleriz ki ilgili form kayıdı görüntülenirken eklediğim düğümeden rapor aşılabilsin) Raporu sihirbazla tasarlarken giriş bölümü ile ilgili bilgileri başlık kısmına eklerseniz ve tarihe göre de çıkışları sıralarsanız rapor probleminiz de çözülür.

Yalnız giriş formunu daima üstte olarak ayarladığınız için rapor formun arkasında açılıyor. ayarlamanız gerekiyor.

İyi çalışmalar:p
 
Katılım
5 Nisan 2006
Mesajlar
56
Excel Vers. ve Dili
Offıce 2007 - English
Çok basit

yapacağın şey eğer mal gruplarına ortak bir isim vermektir.yani mesela erik,armut=meyva biber,domates=sebze gibi ayrı bir sütun ekle.bunları koy.daha sonra rapor alırken sorting and gruoping bölümünden ilk olarak sebze ,meyva olarak ayırdığın bölümün ismini işaretle alt form üst form aç.üst forma sebze meyva bölümünün ismini sürükle alt formada count,sum gibi sayısal ifadeler kullan.bunları yapınca hepsi gruplanmış olur.sortig and gruoping den tarihide ister çoktan aza ister azdan çoka sırala işte alsan cillop gibi rapor.
 
Üst