• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel eşit hizalamama sorunu lütfen yardım

Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar çok basit bir sorunum var fakat internette ne arattıysam çözümü yok sorunum şu mesela A1 hücresine Ev 2345.5 Üst yazıyorum A2 hücresinede Ev 2345.5 Alt yazıyorum ve ikisinide ortalıyorum hizalıyorum ama eşit hizada olmuyolar kayma oluyor ikisinide ortalıyorum hizalıyorum ama birisi daha erken başlıyor eşit hizada olmuyolar çözüm arıyorum saatlerce bilir kişiler yardımcı olurlarsa çok minnettar olurum.
 
Metinlerin uzunlukları farklıysa, hücrede ortaladığınız zaman sol başlangıçlarının aynı olmasını nasıl beklersiniz ki ?

Anladığım kadarıyla, sol taraftan girinti kullanmanız gerekir.....





.
 
Metinlerin uzunlukları farklıysa, hücrede ortladığınız zaman sol başlangıçlarının aynı olmasını nasıl beklersiniz ki ?

Anladığım kadarıyla, sol taraftan girinti kullanmanız gerekir.....





.

https://www.hizliresim.com/srge7i4 sanırım ben tam anlatamadım bu dediğinizi yaptım çok fazla sağa kaydı bakın sizin excelde kayma yok benim attığım linktende görüleceği üzere kayma söz konusu
 
1. mesajımda yazdıklarımı tekrar okuyun bence, ilave edecek bir şeyim yok..... İsterseniz girinti değerini, 7 yerine daha küçük seçebilirsiniz ( 1 veya 2 gibi)

.
 
1. mesajımda yazdıklarımı tekrar okuyun bence, ilave edecek bir şeyim yok..... İsterseniz girinti değerini, 7 yerine daha küçük seçebilirsiniz ( 1 veya 2 gibi)

.
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için fakat tam aradığım çözüm bu değildi
 
Merhaba,
İki yana yasla seçeneği seçili mi?
 
Yasin bey, her harfin kendine has bir genişliği var, örnek olarak : "l" ve "s" harfi gibi, bunlar içinde bulunduğu kelimelerin genişliğini etkiler. Görselde ki gibi.
227540
 
Arkadaşların da belirttiği gibi metin uzunlukları (karakter genişliklerine de bağlı olarak) birbirinden farklıysa ortaya hizalama durumunda doğal olarak sadece ortaları aynı hizada olur, başlangıç ve bitişleri aynı hizada olmaz. Bunu o hücreleri sağa ya da sola hizalayarak daha iyi gözlemleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst