• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çokeğersay çoklu ölçütlerin yazımında problem yaşıyorum

Deniz_Excel

Altın Üye
Katılım
15 Mart 2016
Mesajlar
134
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2016
Arkadaşlar merhaba,

Ekte ham veri içeren exceli ekledim. Aşağıdaki 2 maddeyi yerine getirmek istiyorum. Bunları yazarken tek bir çokeğersay ifadesi içerisinde yazabilmeyi soruyorum.
Yoksa şu şekilde çözüme ulaşabiliyorum. --> Çokeğersay(........) + Çokeğersay(.........) + .Çokeğersay(.........) + Çokeğersay(.........)

1-) 1.2.3 ve 4. haftalar arasında çalışılan "Correction" kapsamındaki işlerin adetinin kaç tane olduğunu bulmak (Doğru Cevap = 2)

2-) 1.2.3 ve 4. haftalar arasında çalışılan "Correction" ve "New Work" kapsamındaki işlerin adetinin kaç tane olduğunu bulmak (Doğru Cevap = 8)

Excel ham veri linki: https://s6.dosya.tc/server6/s7667s/Cokegersay_sorusu.xlsx.html

teşekkür ederim
 
Idris Serday Bey, Eğer hafta aralığında rakam olarak değilde first week, second week şeklinde bir text formatında karakter veriler olsaydı, Çokeğersayda nasıl yazabiliriz aynı formülü
 
Deneyiniz.

C++:
=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(C:C;"Correction";B:B;{"1.week"\"2.week"\"3.week"\"4.week"}))

C++:
=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(C:C;{"Correction";"New Work"};B:B;{"1.week"\"2.week"\"3.week"\"4.week"}))
 
Merhaba cevaplar için teşekkür ederim. Bu cevaplar sonrası aklıma bir nokta daha geldi.
şuan sorduğum 2. soruda 2 ölçütümüz vardı ve 2 ölçütün de çoklu kriterleri vardı. 3 ölçüte çıkarsak ve yine her ölçütün çoklu kriteri var ise çokeğersay formülü ile nasıl yazarız? Aşağıdaki gibi denedim ancak olmuyor. 3. yazılan kriter olan çalışan işçinin formülde yazılan ilk sıradakini ele alıyor diğeri ile birlikte düşünmüyor. Amacım yine tek bir çokeğersay içerisinde yazabilmek.

=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(C:C;{"Correction";"New Work"};B:B;{"1.week"\"2.week"\"3.week"\"4.week"};A:A;{"John";"Kylee"}))

Topla.Çarpım ile aşağıdaki gibi yazabiliyorum ölçüt ve kriter çoğaldıkça aşağıdakini uyarlayabiliriz. Ancak topla çarpım da da ölçütler arasında sadece bir defalık mı {} içerisinde belirtebilme hakkımız oluyor? Yoksa ben mi yazamadım?
=TOPLA.ÇARPIM(((C2:C30="Correction")+(C2:C30="New Work"))*(B2:C30={"1.week";"2.week";"3.week";"4.week"})*((B2:B30="John")+(A2:A30="Kylee")))
 
Son düzenleme:
Yukarıdaki topla çarpım daki formülümü foruma geçirirken bir hata olmuş. Kafa karışıklılığı yaratmaması adına düzelttim.
=TOPLA.ÇARPIM(((C2:C30="Correction")+(C2:C30="New Work"))*(B2:C30={"1.week";"2.week";"3.week";"4.week"})*((A2:A30="John")+(A2:A30="Kylee")))
 
Geri
Üst