Yemekhane Takip Çalışması İçin Yardım

Savklis

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2022
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-11-2024
Öncelikle Excell dosyasını ekliyorum:

Aklımda yemekhanede yemek yiyen öğrencileri takip edebileceğim bir excell dosyası oluşturmak var yapabilirsem çoğu insana faydası olur ama çok bilgili değilim bu konuda takıldığım bazı noktalar var yardımcı olursanız sevinirim.

Yemekhane girişinde bir bilgisayar olacak ve TC kimlik numaralarını oluşturduğum excell ekranına girecek eğer yemek yemeye izni varsa ekran yeşil yanacak yoksa kırmızı yanacak ben bunu sadece bir kişi için yapabiliyorum ikinci ve daha sonrasındaki kişiler için başarılı olamadım yardımınıza ihtiyacım var.



Bu tasarımımın ana ekranı öğrenci buraya TC kimlik numarasının yazacak...



Bu ikinci ekran buraya yemek yeme hakkı olan öğrencilerin TC numraları ad soyadları girilecek ana ekran veriyi buradan çekecek.



Birinci öğrenci için yeşil ekran görüntüm "Hatalı TC" kısmına takılmayın TC Sallamasyon olduğu için hata veriyor kendi TC niz ile denerseniz hata vermez.
Ben bu kodu tüm listeye uyarlayamıyorum aşağıda görüldüğü gibi ikinci kişinin TC' sini girince yeşil ekran vermiyor bu sorunu nasıl çözebilirim.



Son olarak da T.C. Kimlik no giren kişi sayısını yada o gün yemek yiyen öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını öğrenmemin veya başka bir excell dosyanına otomatik kayıt ettirmemin bir yolu var mıdır... Şimdiden teşekkür ederim.
 

Savklis

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2022
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-11-2024
https://dosya.co/4yeg8ojk81s7/Yemekane_Takip_V3.xlsx.html Dosyayı eklemedim buyrun. Tc hatalı kısmınıda düzelttim
Teşekkür ederim devamını kendim getirebilirim sanırım bugün yemek yedi veya yemedi nasıl çalışıyor anlamadım kafa karıştıcı da olabilir çünkü pansiyonlarda yemek aylık olarak satılıyor yani öğrenci bir aylık yemek satın pansiyondan yemek yiyorlar o yüzden gün gün ayarlamak çok zor olacaktır. Anladığım kadarıyla formülünüzdeki bugün kısmını silersem sadece kırmızı ve yeşil yemek yer ya da yemez uyarısını alırım. Kullanışlı bir iş oldu teşekkür ederim.
 

Savklis

Altın Üye
Katılım
13 Haziran 2022
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-11-2024
@Greenblacksea53 tekrardan teşekkür ederim.


Halen şu konuyu merak ediyorum o gün yemek yiyen öğrencilerin T.C. kimlik numaralarını öğrenmemin veya başka bir excell dosyanına otomatik kayıt ettirmemin bir yolu var mıdır mesela cuma günü öğleyin excell dosyasını açtım yemek yiyen öğrenciler tclerini girdiler yemeklerini yediler excell dosyasını kapatırken o gün tarihli yemek yiyen öğrencilerin tc nolarının kayıt edileceği başka bir excell dosyası oluşturmak mümkün mü... Aslında bir tür keylogger mantığı ile çalışacak yani tc sini giren herkesin tc kimlik numaralarını hafızaya alıp excell kapanırken bu tc kimlik numaralarını kayıt edecek ...
 
Üst