Bir hücredeki, değeri formüllerle değişen veriyi başka bir hücrede göstermek

Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Merhaba arkadaşlar, öncelikle böyle bir topluluğu oluşturan ve bu konuda emek veren herkese teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Excel'de takıldığım bir durumla ilgili araştırma yaptığımda bir çok konuda bu site karşıma çıkıyor ve gördüğüm kadarıyla yardıma ihtiyacı olan birçok arkadaşımız bu sitede gerekli yardımı görüyorlar. Bu konuda yardımsever bir topluluk görmek çok hoşuma gitti. Emek veren herkese teşekkürü borç görüyorum.

Benim sorunuma gelirsem;

EĞER formülüyle üst üste 10 satır olarak doldurulmuş hücrelerde, eğer kaynaktan gelen hücrede veri yoksa "" boş gösterilsin dedim. Yani hücreler boş gözüküyor fakat içeriğinde EĞER formülleri var. Buraya kadar bir sorun yok. Fakat yapmak istediğim dinamik bir çubuk grafik işleminde grafik, o formül dolu hücreleri boş görüp atlayamadığı için 10 satır veriyi çeken grafik 5 satır veriyi çektiğinde diğer 5 satırın yeri boş gözüküyor. Halbu ki ben kaç satırı doldurduysam o kadar verinin grafikte tam olarak yayılmasını istiyorum. Ama konumuz grafik değil.

Şimdi ben öncelikle bu 10 satırlık veriyi formülleriye beraber başka hücrelerde listeleterek ana 10 hücreyi temizlemek ve sonrasında diğer hücrelerde listelettiğim o 10 veriyi ana hücrelere sadece değer olarak aktarmak istiyorum. Ve formüle bağlı olarak diğer hücrelerde listelettiğim 10 veri içeriği değiştiğinde bunu aynı şekilde ana hücreye de yansıtmak istiyorum.

Yani bu detaylı açıklamanın özetini söylemem gerekirse; "Örneğin; B2 hücresindeki, değeri formüllerle değişen veriyi başka bir hücrede salt şekilde göstermek" diyebiliriz.

Bunu mümkünse makro kullanmadan yapmanın bir yolu varsa müthiş olur. Fakat ille makro kullanacaksak da kullanırız artık ne yapalım :)

Umarım anlatabilmişimdir. Eğer anlatamadıysam farklı şekillerde de açıklamaya çalışırım.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aramıza hoşgeldiniz.. Güzel sözleriniz içinde ayrıca teşekkürler.

Buradaki amacınız grafikte boş olan satırları göstermemekse linkteki konuların yardımı olacaktır.

Arama Sonuçları
 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Korhan bey mesajınız için teşekkür ederim, hoşbulduk.

https://www.excel.web.tr/threads/grafikte-goermemesi-icin-bos-huecre-sifir-yazmasin.112472/
aslında benim sorunum bu konudaki ozanyazar adlı arkadaşın son (9.) mesajında belirttiği gibi bir sorun. Hücrenin boş olması bir formüle bağlı, fakat grafik sistemi, hücrenin değeri boş olsa bile hücrede formül olduğundan boş olarak kabul etmiyor.

Aynı konudaki sizin 6. mesajınızda dediğinize benzer bir işlem yapmak istiyorum aslında. Değerlerin ilgili hücrelere başka hücrelerden alınarak ana hücrede temiz salt halini göstermek istiyorum.

İnanın 2 gündür araştırıyorum :)
 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Sanırım bu konuda bir çözüme kavuşulmuş fakat nasıl yapıldığı anlatılmamış, direkt dosya paylaşımı var. Ben anlayamadım.

Benim istediğim şey de bu konuda istenen şey ile aynı.

Teşekkürler.
 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Forumun arşivindeki dosyalara erişim için Altın Üyelik gerekiyor.

Alternatif olarak linki inceleyebilirsinz.


Bu da video linki;

Hocam bu işi araştırmakla ilgili uzun mesailer harcadım. Artık yapamayacağımı anlayınca kayıt olup konu açarak yardım istiyorum. Gönderdiğiniz videoyu izledim, dinamik grafik yapımıyla alakalı Faruk hocanın kanalında çok güzel videolar var, onlardan istifadelendim.

Fakat konuyu açarken yazdığım yazıda dediğim gibi, benim meselem grafikle alakalı değil. o iş tamam! Benim amacım formüllü fakat içi boş gözüken hücreyi, grafiğe içinde formül yokmuş gibi bomboş göstermeye çalışmak. Bu sayede farklı hücrelerden girdiğim değerlerin sonuçları bahsettiğim boş hücreye yansıyınca otomatik olarak grafikte görünecek.

Bu arada bahsettiğiniz linkte de YOKSAY() formülü kullanılıyor. Başkaları için çözüm olabilir ama ben bu formülle de işimi çözemiyorum. Çünkü orada YOKSAY() formülü çalışsa bile, hücre içinde YOKSAY() yazdığı için grafik boş olarak kabul etmiyor. Kaldı ki biz bu formülü de EĞER içinde kullanacağız.

Teşekkürler.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,245
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
YOKSAY formülü ile bu işlem yapılabiliyor. Verdiğim linklerde bu anlatılıyor.
 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Ben yapamadım hocam. Hücrenin içinde sadece boşluk " " bile olsa grafiğe boşluk olarak yansıyor. Hücrenin içinde hiçbir şey yazmaması lazım. Fakat ben o hücreden formül sonucunda değer üretiyorum.

Bana müsait olduğunuzda P27 : P36 arası yazılan formüllü değerleri M27 : M36 arasında formülden bağımsız sadece DEĞER olarak gösteren bir makro yazabilir misiniz?
 
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
365 Türkçe
Tekrar merhabalar. Sorunumu hallettim.

Bu konuda (grafik yaparken formüllü boş hücre içeriğini grafiğe dahil etmeme) sıkıntı yaşayan arkadaşlar bu konudaki @image isimli arkadaşımızın son iki mesajını (17 ve 18.) okusunlar ve sorunlarını çözsünler. Buradaki mantık belirli aralıktaki hücreleri BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY() ile saydırırken - (eksi) diyerek EĞERSAY() ile boş olanları saydırıp çıkarmaktır (hariç tutmaktır).

Herkesin emeği için tekrar teşekkür ederim.
 
Üst