Soru EXCELLDE PLİSE İMALAT PROGRAMI YAPIMI İÇİN YARDIM GEREKİRSE ÜCRETİ KARŞILIĞINDA YARDIM İSTİYORUM

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,452
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Bunu hatırlıyorum , ama dosya arşivde kaldı. Bu şekilde foto ile değil , dosya ile yeniden tam hatırlama olur. Ücreti için değil ama dosya kilitliydi sanırım. Yani başka ilgilenen de kodları açamayabilir, kendisini bir depo servera yükleyin ve verillen linki buradan ya da özelden gönderin lutfen
 
Son düzenleme:

İlkay acs

Altın Üye
Katılım
17 Temmuz 2024
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excell 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2029
Bunu hatırlıyorum , ama dosya Türkiye' deki arşivde kaldı. Bu şekilde foto ile değil , dosya ile yeniden tam hatırlama olur. Ücreti için değil ama dosya kilitliydi sanırım. Yani başka ilgilenen de kodları açamayabilir, kendisini bir depo servera yükleyin ve verillen linki buradan ya da özelden gönderin lutfen
MERHABA HOCAM EVET BU PROGRAMI SİZ YAPMIŞSINIZ AMA RESİM HARİÇİNDE HİÇBİRŞEY BULAMADIM YARDIM EDECEK KİMSEYİDE BULAMIYORUM EXCELL KONUSUNDADA ACEMİYİM
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,452
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Düzeltebildiğim kadaarı ile bu çıktı ve hiç bir şey anlamadım, o resmi nerden buldunuzsa orada dosyası da olmalıydı
Burada reklam olsun diye mi anlamadım bir sürü arkaplan resmi vardı kaldırdım ama elle cizilen cizgiyi kaldıramadım
bana gore yeni bir excel dosyasına aktarılması gerek verilerin ve hesaplamaların , formuller falan da atılmış ama çalışamıyor.
Sanırım cok islev anlatmanız gerekiyor anlattığınzı da programın yaptığını da adım adım denetlemeniz gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,452
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Muhammet Zengin adlı üye için hazırlamışım ve kendisi altın uyelik devrinden önce 2017lerde sadece bu soru için üye olmuş ve bir daha girmemiş.
Görüşmeyi şurada buldum https://www.excel.web.tr/threads/iki-ayri-excelli-birlestirip-fiyat-cikartma.164048/ ancak dış serverlara yüklenmiş olan program da doğal olarak 2017den beri silinmiş.
Firmayı adı üzerinden sitesini bulup inceledim ve toplu üretim yapan bir yer ve çok yardımcı cihazlar olduğunu da youtube uzerinden anladım.
Bunlar hassas kesimler ve en az artıkla en cok verim gereken işler. Ya da gorseller modifiyedir.
Sizce bu kadar gelişmiş özellikleri olan bir işletmede resmini görerek konunun aynı ya da benzer olduğunu yakaladığıınızda bir excel programlamanın bu işletmeye ne sekilde faydalı olacağnı düşünüyorsunuz ? Zira kesim cihazlarında da daha hassas hesplamalar olabilir ve bunlara göre ya da talebe göre işletme de toplu ham malzeme alyor olmalıdır.

Ayrıca üyelik fotonuzda da başka bir firma görünüyor. Bu durumda da firmalar arası ilinti ben kuramadım ama siz açıklarsınız diye düşündüm
 
Son düzenleme:

İlkay acs

Altın Üye
Katılım
17 Temmuz 2024
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excell 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2029
Selamünaleyküm hocam ben Düzce‘de alüminyum doğrama plastik doğrama işte piste Sineklik imalatı yapan katlanır cam imalatı yapan kendi çapında ufak bir firmayız size attığım şeydeki şablondaki firma ismi ise bizim toptancı firmamız Sineklik üzerine hem hammadde Üretir satan hem de imalat yapan bir firma firmanın bu programını tam detaylı kullanabilmek için bayisi olmak gerekiyor bayisi olmadığınız taktirde verilmiyor çünkü Sineklik imalatı yapan her firmanın profil ölçüleri birbirinden farklı ama hangi markadan kaç santim düşeceğiizi bildiğiniz taktirde ona uyarlayıp bütün markalarda kullanılabiliyor yani derdim reklam falan değil ufak çaplı bir üreticiyi işimi kolaylaştırmak istediğim için böyle bir şey istiyorum öbür türlü elle hesap makinesi ile tek tek hesapliyorum biraz daha biraz daha seri çalışmak istediğim için böyle bir programa ihtiyaç duydum Google aramalarda görselde sizin çiziminiz çıktı karşıma çok güzel göründüğü için güzel çalışacağını düşündüğüm için bu forumda da sizin üyeliğinizi gördüm kendim de Üyeyim zaten böyle bir talepte bulundum zaten bu platforma üye olmamın sebebi emek öğrenmek hem de bu tarz imalatım kolay ulaştırabilecek programları bulabilmek
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,452
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Değerli @İlkay acs

Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Dikkatimi mazur görmenizi de ayrıca rica ederim ,zira bazı talepler oluyor ki ya kanunların bir yerlerine ya da sınai haklara ters konuları oluyor ve birilerine öyle ya da böyle ama illa zarar vermeye neden olacak konular önerilebiliyor.

Bir örnekle açıklarsam ; falan tarihte filan üye kalabalık bir işletmede muhasebe müdürü olduğunu ve tek tek bordro hesaplayıp hakedişi çalışana vermenin çok zaman aldığı beyanı ile bir net ücrete göre , tc kimliğe bağlı çalışan ve otomatik hesaplayan ve basılıp imza da alınacak bir program talep etmişti. Oydu buydu şuydu derken program, sitede bulunan kanun ve muhasebeyi iyi bilenlerin de onayı ile kanuna uygun olarak hazırlandı. Ancak normalde mantık ya da hesap hatası olmasa da talip üye özelden her bordroda 11 saat çalışsa da 9 saat ücreti ile günlük hesaplamasını yani herkesten 2 saat ödemesini eksik çıkartılması gerektiğini söyledi ve bu talebi , sgk ve iş kanunu maddelerine aykırı olacağından , ve bu fikre alet olmayacağımdan reddettim.
Konuşma tarzı argoya yoneldiğinde de yönetime bildirdim ve butun yazışmalar ile program verimi okundu. Sonucta illegal eylem girişimi olacağından program geri cekildi ve kişinin sorusu donduruldu. Yani site yonetimi illegalize konulara soğuk bakar ve forum suç zemini edilmez.

Sizin dosyanızda ve dosya isimlerinde tutarsızlık hissettiğimde bir an durdum ve size ilintiyi sormak cüretinde bulundum. Sizden de gayet mantıklı ağırbaşlı ve kendi ekmeği peşinde olan bir işletmede olduğunuz anlamında cok net cevap geldi. İlk cümlemdeki teşekkürü lütfen kabul ediniz zira siz elinizdeki işe bakıp kolaylaştırma yolu talep ediyorsunuz. Bu kadar açık cevap vermemin nedeni ise ; soru herkesçe okunan bir alanda ve bu açıklama ile sizin üyelik amacınızın - bu soruyu okuyanlar zihninde - tereddüte yer olmadan daha iyi ve fazla yardım almanıza vesile olmaktır.

Konuya geri dönersek ; excelle bir şeyler yapmayı beceren ama elinde kendi mesleği olan " hepimiz " aslında başka bir işin süzme cahili durumundayız. Bu nedenle işi bilen talibin işin ayrıntı ve mantığını anlatması ve gonderilen ön prototipi inceleyerek - bu kısım oldu - demesi ile sonraki aşamanın yolunu açması iyi olur. Malum, bunlar zaman alıcı olur ve zaman buldukça üstüne çalışılır.

Nihayete erdiğinde ise , son dosya işinizi umduğunuz gibi kolaylaştıracak ve kazanımlarınızı sorunsuz artıracaktır, amaç da budur

O dosya benden çıkmış olsa da , yaptım bitti 2017 de, arşive de ulaşmam zor. Bu durumda siz sakince bir düşünün ve işinizin basamaklarını

talep alma
anlaşma
talep edilen malzemeye ait hammadde tedariki
Olası kesim model ( dikey yatay kesim ) leri
Mamul hazırlama ve depolama
Araç temini zamanı ve aracın kapasitesi m3
Yükleme yöntemi elde ya da vinc vs
Yola çıkarma evrakları ve faturalama
Gelir gider tahsilat düzenine hakimiyet

gibi şu an aklımdan geçen ama aslı olur yada olmaz iş basamakları şeklinde once sınıflandırmanız sonra da her sınıfın alt detaylarını diyaloglarla anlatırsanız bu dosya aksak köstek ama toplu destek ile illa çıkar. Benim verdiğim basamaklar cahil uydurmasıdır, işi siz biliyorsunuz ,siz listelemelisiniz.

Benim talep edeceğim ücret ; eğer Allah nasip eder de Düzce'ye gelir de işletmenize uğrama şansım da olursa sizden naciz talebim bir bardak demli ve yanında 2 adet kesme şekerli Altınbaş ülkem çayını sizinle içmek ve 10 dk dinlenip sohbet edecek bir tabure olabilir. Hayr duası ile anılma dışında başka bir şeye benim açımdan gerek yok , başka destek veren olursa ki olur, onu bilemem.
 
Son düzenleme:

İlkay acs

Altın Üye
Katılım
17 Temmuz 2024
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
Excell 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2029
degerli @cems
selamın aleyküm hocam bana mailden ulaşma şansınız ulursa ordan net bir şekilde detayları anlata bilirim demli çayım herzaman var sizin gibi degerli insanlar için ilkayaydin5481@gmail.com mail adresim burdan gelen bildirimleri çok geç görüyorum
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,452
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
bir mail gonderdim
 
Üst